Del 3: Las Vegas

Las Vegas var en väldigt rolig upplevelse. Det var som ett enda stort nöjesfält, för vuxna. Det fanns ingen hejd på saker och ting, man tror att det kan gå till en viss gräns men inte längre- i Vegas finns ingen gräns! Maten var otrolig, vi frossade i allt från jättekrabbor, musslor och räkor till glass och alla sorters bakverk. Tur att man inte är i Vegas varje dag. På tal om att det inte fanns några gränser… Ett ”miles” långt shoppingcenter inomhus, byggt i mexikans stil med ett himmel tak. En himmel som med jämna mellanrum började åska och blixtra, och fontäner som började smattra av regn. Las Vegas är en fantasi stad, det finns inget som är verkligt där.

Nöjesutbudet är det bästa jag sett, så dit vill jag allt åka igen. Det blev lite spelande på Casino också. Jag vann faktiskt 25 dollar;) Inte dåligt! ..Behöver väl inte nämna att jag spelade bort lika mycket...


THE Hotel i Vegas

Lite bilder från våran "våning"i Las Vegas
Utsikt från 37 våningen

Del 2: Road Trip

På hemvägen från Los Angeles tog vi kustvägen tillbaka. Den vägen är väldigt vacker att åka och berömd för det kuperade landskapet med höga berg och djupa raviner som stupar rakt ner i havet. Turen tog cirka 12 timmar, men vi delade upp det på två dagar och övernattade längst vägen i hamnstaden Monterey, Carmel. På vägen ner tog vi dock inlandsvägen som tar runt 5 timmar. Denna väg är en enda lång raksträcka mellan San Francisco och LA, utan städer emellan och med milslånga odlingar längst sidorna.

Ser ni Colibrin?
En enkel lunch i USA???

Del 1: Hollywood

Mina föräldrar är på besök här i USA, så det är fullt upp. Den senaste veckan har vi hunnit med Hollywood, down town LA, Santa Monica, Malibu, Sant Barbara och nu senast Las Vegas. Mina föräldrar är här till och med torsdag, under den resterande tiden är det shopping i San Francisco som står på agendan.

Vi åkte ner till Hollywood förra söndagen, därefter spenderade vi hela måndagen där, innan vi på tisdagen fortsatte våran resa. I Hollywood tog vi en gemensam dagsutflykt för turister. Den omfattade en guidad busstur runt om i LA till diverse kända monument, och avslutades sedan på "Universal Studios". Det var även där jag blev "UPPTÄCKT":P Upptäckt i Hollywood!! Ja, ja.. som urblåst blondin på Jay Leno show i allafall... Men det är alltid nått haha:D 

Inne på Universal studios var det en dam som ropade till mig ifrån ett litet lila tält. Hon ville spå min framtid och jag tänkte varför inte, en kul grej. Väl inne i tältet så fick hon mig att säga dem mest korkade sakerna man kan tänka sig. Jag började med att instämma i hennes antagande att jag var en smart blondin som läser till civilekonom, men sen spårade allt ut. Det slutade med att jag satt och sa att jag smälter som en glass efter att jag fått veta att 10 barn med 9 olika män väntar mig i framtiden. När jag kom ut från tältet gick jag sedan vidare med mina föräldrar. Plötsligt springer en kvinna i kapp mig och vill att jag ska skriva under ett papper som rör något med Jay Leno Show, men så som jag är- vände jag alla taggar utåt och sa vänligt men bestämt nej och gick vidare. Inte skriver jag på något som jag inte vet vad det är! Då sprang hon ikapp mig igen och började muta mig med gosedjur, kepsar och biljetter till själva Jay Leno show mm. Så då fattade jag vad det rörde sig om och gav då med mig och skrev under. Så nu sitter jag här tillsammans med min “Jay Leno show”- keps och gosedjur och väntar spänt på mitt pinsamma tv-ögonblick.     

Jag skyndade mig ner på huk framför en stjärna på "Walk of Fame" och bad mamma ta ett kort på mig. Jag tyckte det var aningen pinsamt, lite för mycket turist stämpel i pannan. Men, men, det är inte var dag man befinner sig i Hollywood. Strax därefter var det faktiskt en kille som la sig ner och poserade framför en stjärna, och det var ändå att ta steget lite längre..
'
Downtown Los Angeles
Downtown Los Angeles
"Hollywood Bowl" en stor konserthall utomhus
Gamla goda Hollywood skylten i sikte
Rodeo Drive, ett känt shoppingstråk där alla kändisar shoppar
Rodeo Driver

Sverigebesök

Imorgon klockan 7 pm åker jag och hämtar upp mamma och pappa på San Francisco Inter. Airport. Det ska bli så kul att dom äntligen kommer. Jag har så klart en lång lista på svenska varor jag beställt- lösgodis, hembakade bullar, hembakat bröd, bröd från bageriet m m. Som ni kanske förstår är brödet inge vidare här...
Mina föräldrar är här i 2 veckor och vi ska hinna med en hel del- vi ska till Vegas*, ev. Grand Cannoyen, road-trip till LA och Hollywood, vin-provning, gå och få massage, få manikyr/pedikyr, se Alcatras, SHOPPING och en massa, massa mer:D 

90-tal kontra Ultra modernt

Jag kunde knappt hålla mig för skratt när en bil med en college kille åkte förbi, det kändes som det var taget direkt ur en collegefilm från 90-talet. En typisk amerikanskbil med nedvevade rutor, dunkade musik (90-tals pop) och kepsen bak- och fram. Det är verkligen USA i ett nötskal. Kontrasterna är stora här, antingen är saker och ting ultra modernt, eller så är det så "oldfashion" så att man kan tro att man blivit transporterad minst 15 år tillbaka i tiden.

Ikväll ska jag träna Step och Pump, JAG HATAR STEP, min kropp är inte byggd för Step. Det är nog den mest jobbigaste träningsformen jag kan komma på. Men det känns iallafall bra efteråt! 

En måndag

Hela dagen igår tillbringa vi hos morfadern. På kvällen satt vi och drack rödvin och åt aptitretare framför en stor braskamin i fotöljer med höga ryggar. Det enda som fattades var konjaken i ena handen.
Idag har jag sovit ikapp helgen, måndagar brukar bli min dag att ta igen "för få timmars sömn" från helgen. Ikväll tog jag mig också en tur till gymet för att springa lite. Jag har aldrig förut noterat hur folket som befinner sig där ser ut, men idag hade jag verkligen tid att göra det. Därefter vågade jag knappt hämta vatten, det var bara stora tatuerade män som såg ut som dem precis blivit utsläppta.  

Lunch i Lafayette

Det är ganska lustigt ibland hur man träffar, och lär känna nya människor. Idag var jag hem-bjuden till en svensk familj i Lafayette. Jag fick kontakt med familjen genom en kvinna vars barn går i samma måndagsgrupp som den äldsta flickan jag tar hand om. Familjen i Lafayette hade även bjudit hem en annan svensktjej som dem kände sedan tidigare. Vi hade en jätte trevlig eftermiddag tillsammans, vi satt ute i trädgårdsmöblerna och åt en jätte god vegetarisk paj som mamman hade lagat. Äntligen lite hemlagad mat! Det är kul när man tänker efter hur olika situationer kan leda till en annan. Från måndagsgrupp för adopterade- till lunch med svenskar ifrån Uppsala.
Ibland är det ett väldigt projekt att ta sig här i San Francisco. Inte för att inte möjlighet finns, det finns tusen olika transportkommunikationer, dag som natt- bil, tåg, buss, färja, tunnelbana mm. Problemet är att allt tar sådan tid och sträckorna är så långa. Som idag till exempel, en halvtimmes bilväg blir lätt till 1 timme om det är bilköer (och då pratar jag om lätta bilköer). Ibland kan man fastna i trafiken för flera timmar, och då är detta San Francisco- inte LA! Det jag vill komma till är att jag var tvungen att tacka nej till både gårdagens House Party och kvällens Bio:( Både igår och idag kom jag hem sent från olika aktiviteter, och då är det inte så roligt att ge sig ut på motorvägen för att spendera timmar där, och knappt hinna med att säga "hej", innan man måste åka hem igen. Så det känns som om jag missar mycket roligt, men förhoppningsvis kommer det fler helger som denna. Mina kompisar har gett mig rådet "Du tror att du har 1 år här i USA- men det har du inte! Passa på att göra allt du vill nu, och inte sen, för då är det redan försent" Och jag börjar verkligen förstå vad dem menar, jag har vart här i 2 månader nu, det är inte klokt vad tiden går fort. Nu har jag precis 10 månader kvar!

Mina planer för helgen

Då var det helg igen:D Imorgon ska jag träna, gå ut och äta med värdfamiljen och sedan ska jag försöka klämma in ett House Party hos Elin också. På lördag ska jag träffa en svenska familj som bor här i San Francisco Bay, även en annan svensk tjej som jobbar här i USA ska dit. Så det blir spännande att träffa lite nya människor.. precis som om man inte gör det hela tiden, haha. På söndag ska jag följa med värd-familjen till morfadern igen, värd-mammans syster från Connecticut kommer på besök. Så, så  ser mina planer för helgen ut! 
PS. Idag är det torsdag, och det innebär att mina föräldrar kommer om precis 1 vecka:D  

Det är inte bara...

Denna eftermiddag tycktes aldrig ta slut, jag ville bara springa ut ur huset när väl mamman kom hem från jobbet. Den äldsta flickan var så oförskämd mot mig de "2 långa timmarna" jag tog hand om henne. 
Jag gjorde klart för henne att jag inte accepterar hennes sätt att vara. Men det var som att prata mot en vägg. När jag dukade bordet, dukade hon av på min plats. Sedan började hon göra en kalender där hon kunde räkna ner för var dag tills jag åker hem, och under middagen satt hon och gjorde miner till mig så fort mamman vände sig bort. Ibland är det tufft!    

Filmkväll

Ikväll ska jag till Sandra som bor i närheten. Vi och två tjejer till ska ha filmkväll i Sandras värd-familjs "bio-salong", vissa har det bra:) 
(Inlandet i Kalifornien)

Blondiner kan också!

Igår på gymmet innan Combaten skulle börja, vänder sig plötsligt instruktören mot mig och utbrister:

”Nämen guuud vilken söt och fin flicka du är” Alla 50 personer i lokalen vänder sig mot mig. Sedan fortsätter han, precis som om han pratar med ett barn som är mindre vetande ”Vi är här för att slåss, inte för att träna någon tjejig Arobic” ” Så lova mig nu att du tar i”

Bara för jag är blond och bar en rosa hoodtröja betyder inte det att jag är tramsig och dum. Jag KAN Combat! Jag tränade det flera gånger i veckan under 3 års tid. Det blev han också varse om! Jag slängde av mig min rosa Hoodtröja till min helsvarta outfit och körde stenhårt. Det fanns ingen i lokalen som hade lika inbitna och finslipade rörelser- eller svettades lika mycket som jag. För varje slag jag slog föreställde jag mig honom framför mig. När jag lämnade lokalen vågade han inte ens möta min blick. Det var revansch!

Roadtrip

I fredagskväll gav jag mig ut på Highway för att köra hem till Malin där jag sov natten till lördag (Halloween). Det var en riktig skräcktur- mörkt, många filer, tusen avfarter, trångt, mycket trafik, samtidigt som jag försökte läsa kartan i 110km/h. Tillslut kom jag i alla fall fram och det blev en väldigt lärorik tur efter ett X-antal felkörningar. Så nu är jag redo inför trafiken i LA när mina föräldrar kommer på besök.

På Halloween åkte jag och 12 av tjejerna på road-trip med destination Santa Barbara. Bara själva resan var en upplevelse. Som alla mysiga fikastopp vi gjorde längst Californiens kust, eller det att sitta längst bak i vanen tillsammans med Malin och Dede omlindade med en filt, och kolla på musikalen MamaMia. Detta var en av de bästa helgerna här i USA.

I Santa Barbara bodde vi på ett Hostel, det var en ny erfarenhet för min del. Det var väldigt primitivt- 12 sängar i varje rum, endast rostat bröd med marmelad till frukost och ganska smutsig lokal. Men det var kul, man träffade många nya intressanta människor. Halloween-kvällen inleddes med en förfest hos några studenter som bodde i närheten. Därefter hamna vi i en limosinbuss som tog oss till Santa Barbara City Coallage, där ett av USA´s största Halloween firande ägde rum. Det var så mycket folk, hela huvudgatan var smockad av utklädda studenter, alla hade verkligen gått in för det. Det var kul ända fram till det att min ena 10 centermeters klack gick av på mina nya skor!


RSS 2.0