Bullbak med barnen

Nu har jag vart en riktigt husmor och bakat kanelbullar. Jag är nog den enda i hela USA som inte använder ”Shake and Bake” när jag bakar. När en väninna till värdmamman kom förbi, och såg mig göra kanelbullar så utbrast hon: Kan man baka bullar själv? Amerikanarna kommer nog bli sjuka av mina bullar när de inte får sitt dagliga intag av konserveringsmedel, färgämnen och sockerchock.

Barnen hjälpte gladligen till att baka bullarna, och de bokstavligen älskade dom. Värdmamman fick tillslut sätta stopp för deras ätande.

Ikväll ska vi tjejer äta sushi, kolla på Grammisgalan och ha det allmänt trevligt. En kaffe på Starbucks-uteservering ska nog också hinnas med, det är ju trots allt strålande sol idag.


Efter regn kommer solsken

Jag möte min lilla vän Tvättbjörnen igen- på samma tid, samma plats. Tydligen gillar vi båda två att springa ute om kvällarna. 
Igår hade jag en riktigt trevlig kväll tillsammans med Filippa och hennes kompis Ellen. Vi lagade mat och drack vin. Filippa har en jätte fin våning mitt i centrala San Francisco med en otrolig vy över Bay Bridge och downtown. 
Jag stannade kvar över natten, och dagen efter tog jag mig en tur till Nordic House och köpte lite skandinaviska matvaror som nyponsoppa, Mariekex, makgrill, ost, knäckebröd etc. Kan låta ganska torftigt, men när man befinner sig utomlands så är det just sådana enkla matvaror som lockar. Dock kunde man nästan tro att det var rysk kaviar jag köpte, för priserna var inte nådiga. 
Ikväll blir det myskväll hemma hos Anna med film, ska bli trevligt. Imorgon ska jag ta mig i kragen och göra kanelbullar, ska ge bort några påsar till personer som vart gulliga mot mig vid olika tillfällen. 

Onsdag

Igår var jag på Basketball med mina tjejkompisar. Det var riktigt kul.
Arenan sväljer ca 20 000 personer och ligger endast 10 minuter bort
När jag var påväg till bilen för att åka och möta upp mina kompisar på BART stationen (tunnelbanan). Lunkade plötsligt en tvättbjörn förbi mig på trottoaren. Jag blev så förvånad så jag stannade upp och vända mig om, och det samma gjorde tvättbjörnen- 1 meter ifrån mig. Då blev jag rädd och sprang till bilen, för han gav mig onda ögat- precis som- Vad glor du på??? Jag som trodde dom skulle vara mjuka och gosiga!

Regn-Regn-Regn

Jag har varit så trött den senaste tiden, jag vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet…. Jag har ingen lust att åka in till San Francisco för att gå på kvällskurs….jag orkar inte vara social med busschauffören som inte lämnar mig och Ipoden ifred…. jag vågar inte ta tunnelbanan in för det är för farligt på kvällen….jag blir så frustrerad över maten som bara smakar en massa kemikalier….. Ingenting är bra nu…… Dessutom har det regnat varenda dag i en veckas tid! Det är så grått och tråkigt.

Nää, nu får jag inte deppa ihop för det. Antagligen är det vädret som ställer till det. Jag vill ha sol och värme, ligga på stranden och glassa. Men det är inte långt kvar innan man kan göra det. Bara några månader till, så kan shortsen åka fram. Då måste jag även ta till vara den förmånen jag har, att jag endast bor 5 minuter ifrån beachen. 

Men innan dess kommer en massa kul att hända. Inte nu till helgen, men nästa, åker jag och mina kompisar upp till Murphys för att åka skidor i Sierra bergen. Kalifornien är ganska otroligt på det viset, man kan ta sig mellan vita stränder och palmer till snötäckta berg och skidåkning på bara några timmar.

 


An other weekend in my lovely California

Det har varit en hektisk vecka. I tisdags började jag skolan. Jag ska läsa en ”rolig” Excel kurs på City Collage of San Francisco. Så det ska jag roa mig med 2 gånger i veckan fram till i mars.

I fredags ställde jag mig på isen för första gången på väldigt länge, men där var jag ostadig som Bambi på hal is. Men det var kul i alla fall, Anna och jag hade det trevligt med våra amerikanska kompisar och åkte runt i cirkel efter cirkel. Därefter åkte vi hem till en av dem, och spelade lite spel och drack kaffe. I lördags träffade jag en ny tjej som flyttat hit till San Francisco, hon ska börja plugga här. Så vi möttes upp på Union Square, åt en trerätters lunch tillsammans, shoppade lite och avlutade dagen med en fika. Senare på kvällen åkte Anna, Eva och jag till Walnut Creek för att gå ut tillsammans med några av Evas kompisar. Dock var jag inte på något vidare festhumör...och som ett tecken, lyckades vi ryka ihop med vakten till baren som nekade Anna att komma in på hennes svenska körkort. Så vi kallade på chefen som var drygare än någonsin, men välkomnade oss in ändå. Men då fick Anna nog och vände på klacken och gick. Så Anna och jag hamnade istället på Cheese Cake factory och delade på två förrätter och beställde in 2 stora cheescakes. Yumi! En riktigt trevlig kväll! Där fick vi även en presentation av självaste cheescake-mästarn, som kom fram till vårt bord och berättade om varje sorts kaka. 

Nu har ännu en trevlig helg nått sitt slut och det är åter vardag. Det är "Babysitting" och skola som står på schemat. Imorgon ska jag försöka komma iväg till gymet också, som jag av någon konstig anledning "glömt bort" de senaste veckorna. På onsdag är det professionell Basketball som gäller. Ska bli riktigt kul:)


Måndag och Martin Luther King Day

Efter vår otursdrabbade helg bestämde vi tjejer oss för att inte träffa varandra under måndagen. Klockan 1 samma dag, möttes Anna och jag upp på en Italiensk restaurang för att luncha tillsammans med Clarie och Sofia. Så länge kunde vi Au-pairer hålla oss ifrån varandra.

För någon vecka sedan frågade 2 polismän om de fick göra oss sällskap inne på Starbucks, och självklart fick dem det. De började då prata om ”fenomenet med svenska au-pairer” att vi alltid kommer i stora gäng, och att amerikanska killar aldrig har någon chans att komma emellan oss. Det är faktiskt sant. Är en amerikansk kille intresserad av en svensk au-pair, får han också räkna med att få minst 5 tjejer till på halsen, som bevakar varenda litet steg han gör. Sådana är vi svenska au-pairer, litar inte på någon!


Söndag

Min värdfamilj hade planerat en tripp in till San Francisco för lite skrisko-åkning under söndagen, men tyvärr så regnade det hela dagen. Så vi var tvungna att ställa in den turen. Istället lunchade jag och familjen på Sushi House (IGEN). Senare på kvällen möte jag upp mina kompisar på Yoghurtfina (en glassbar där man gör i ordning glassen själv, efter tycke och smak).

 

Mitt i allt trevligt, misstänker vi dock att JAG har åkt på en Indisk förbannelse. Den senaste veckan har gått i oturens tecken. Det började med att jag blev matförgiftat efter en middag på en indisk restaurang, då vi även misstänker att förbannelsen tog form. Därefter glömmer Anna sin kjol i en provhytt, hur nu det kan hända. Vidare låser Malin in sina bilnycklar i bilen inne i centrala San Francisco. Louise krockar värdfamiljens bil lite lätt på en parkering, och slutligen tappar Malins kusin bort filmen vi hyrt, innan vi ens hann se den. Vilken bra start på det nya året!

Fredag den 13 hela veckan?

Lördag

På lördagen drog vi ut på ytterligare en roadtrip, denna gång med Vaccaville Outlet i sikte. Shoppingen var toppen, det var ett stort utomhus shoppingcenter som hade de flesta välkända märken, så som GUCCI, Ralph Lauren, Calvin Klein, DNKY, Burberry etc. Varje märke hade sin egen butik. Hade man inte vetat att det var ett center för Outlet, så skulle det vara svårt att se det med bara ögat. För det var inte så att det var udda produkter och få storlekar, utan detta ställe skulle kunna vara som vilket annat shoppingcenter som helst. Gick man exempelvis in på Ralph Lauren, och kollade efter den klassiska tenniströjan, så kunde man välja och vraka mellan de flesta färger och storlekar. Så det var inga problem att återvända hem med några extra kilo i bakluckan- 5 par Converse, varav 3 till mig (1 par till äldsta flickan jag tar hand om, och ett 1 par till min mamma). Dessutom införskaffade jag mig i en ny handväska från märket DNKY, även en tröja från samma märke slank med. Malin och jag fick ta några djupa andetag när vi kom på oss själva med att bli helt exalterade av all shopping. Vi gick fram som ångvälter genom butikerna och ingenting kunde stoppa oss. Skulle vi vara tvungna att armbåga oss fram hade vi inte tvekat en sekund.

Efter en toppen dag med lyckad shopping åkte vi hem för att göra oss i ordning för utgång i city. Det blev en ganska händelserik kväll- med inlåsta nyklar, utryckning av försäkringsbolag och bråk om parkeringsplats. Det är väldigt ont om parkeringsplatser inne i centrala San Francisco, så när vi fick tag på en parkeringsplats och parkerade bilen, fick en annan förare för sig att han var före oss. MEN så var verkligen inte fallet. Efter en stunds argumenterande försökte han till och med muta oss, men inget berör 4 upprörda tjejer som ska ut och dansa. Jag tyckte änna lite synd om honom, när han sa att han hade tre tokiga tjejer i sin bil, som han inte visste vad han skulle göra med.

Angående de inlåsta bilnycklarna, så ordnade sig även det. Försäkringsbolaget rykte ut och löste situationen åt oss. Så vi hamna tillslut på nattklubben, och den timlånga kön slapp vi också eftersom Louise kände vakten, så vi gick in VIP. En tuff start men med ett lyckligt slut. 


Fredag

Efter jobbet möte jag upp Louise, Malin och hennes kusin, för middag på Sushi House. Därefter åkte vi hem till Sandra och tog oss en liten tupplur i hennes värdfamiljs biosalong. Det var meningen att vi skulle kolla på en film, men filmen var för dålig och fotöljerna för sköna. Så efter 10 minuter hade alla slocknat under biosalongens sövande stjärnhimmel. 


Samtal från Sverige

Okej, nu har jag blivit diskriminerad 2 gånger i affärer av färgade kvinnor, bara för jag är vit och blond. Men nu är det nog med det, en enda gång till säger jag bara. Först blev jag nekad att köpa alkohol med mitt pass, dom har inga som helst rättigheter att göra så (men det vet jag nu). 
Senast var det i biblioteket när jag i sällskap med äldsta flickan, blev nekad att låna barnböcker med flickans Pass (lånekortet var borta för tillfället, men Pass ska fungera minst lika bra eftersom dom faktiskt HAR administrationssystem) Men som sagt, problemet var att jag var vit och blond, och hon var mörk.... vänta lite nu...var är problemet? Men då visst hon inte vem hon bråkade med, för hem åkte jag och skallra för "värd-mamma" som ringde och klaga. Så nu får hon vänta sig ett trevligt litet möte med chefen. Nästa gång är det JAG som pratar med chefen om någon behandlar mig illa!!!!
Pessimistisk som jag är, kommer jag inte att skriva att helgen kommer bjuda på trevligheter. För då kommer jag säkert bli matförgiftad av sushin som jag och tjejerna ska äta imorgon, och det vore ju katastrof eftersom jag ÄLSKAR sushi. Därefter ska vi till Sandra och kolla på film i hennes värd-familjs biosalong. På lördag ska vi till ett BIG, BIG outlet och shoppa loss. Skomärket Converse ska tydligen finnas där, men då undrar jag- kan dom bli billigare? Ordinarie pris här i USA för ett par, är 40-50 dollar (= 300 kronor). Så det kommer nog bli ett x-antal shoppingkassar med hem, och inte nog med det, så kommer vi troligen gör "stan" på Söndag.
Det är långhelg här i USA, på måndag är det Marin Luther King day så då är jag leeedig:) Några planer för min lediga dag har jag ännu inte, men det dyker nog upp något. Annars så skulle inte Ben&Jerry glass och en bra film heller sitta fel. 
Nu har jag äntligen fått pratat över skype med mina kära vänner hemifrån, Fanny och Kitty. Så glad jag blev! Skype är en helt fantastisk grej. Avståndet känns inte alls lika långt, även om ni där hemma befinner er 9 timmar in i framtiden:)
Fanny and Me
Fanny and me
Kitty med lilla Smilla i magen

Basketball

Nu börjar jag må bättre, dock var Malin tvungen att skjutsa hem mig efter 2 sippar te på Starbucks igår, då jag inte kände mig riktigt hundra. Så dagens diet får bli rostatbröd- hela dagen lång!

Idag var jag även med den lilla till talpedagogen. Jag har blivit jätte bra kompis med en av mammorna där, Sherrie, en 30 årig kvinna som är tatuerad enda ut i fingertopparna. Idag när vi stod och gungade barnen kör plötsligt en galen tant in i hennes parkerade bil. Ingen av oss hörde smällen men som tur var, satt hennes kompis kvar i bilen. Så hon hoppade ut och skrek på Sherrie, för den galna tanten försökte ju självklart fly därifrån

 

 

Jag och tjejerna hittar ständigt på nya aktiviteter. Vårt nästa projekt är att gå på professionell basketball. Jag beställde biljetterna idag. Basket, amerikanskfotboll och baseball, är ett MÅSTE när man befinner sig här i USA. Så på onsdag den 27 smäller det, Golden State Warriors VS New Orleans Hornets. 


Min värsta helg i staterna!

"Nu är det helg och den brukar ju bjuda på diverse trevligheter" skrev jag i ett tidigare inlägg...

Jovisst! Matförgiftad och sängliggande i ett dygn, och som grädde på moset- feber som en trevlig avslutning. Så kul hade jag, medan mina kompisar var ute i San Francisco och roade sig. Som jag sagt så många gånger tidigare så tillhör inte asiatisk mat min favorit, och en matförgiftning efter indiskmat gjorde ju inte saken bättre. Jag hade redan tidigare på dagen beklagat mig hos mina föräldrar att jag skulle vara tvungen att äta indiskmat, och även om restaurangen var av finare slag så hjälpte inte det. Usch, vad jag mådde dåligt! Ja kommer aldrig mer äta indiskmat!!! Jag kan bara tänka mig vilken "skitig" mat jag åt, som gjorde mig så dålig att jag inte ens kunde stå på benen- Fy säger jag bara! Matförgiftning kommer lätt inom min topp-5 lista på "värsta sjukdomsdagarna" i mitt liv. 
Nästa gång jag ska vara hemma en lördagkväll hoppas jag det är i sällskap med glass och en bra film. Inte på grund av matförgiftning efter en otäck asiatisk middag.... Ja, ja, mitt budskap om vad jag tycker om asiatisk mat har nog gått fram.
Nej, nu ska jag vila lite mer och vänta på att min aptit så småningom ska komma tillbaka. 
Jag önskar er alla en bra start på nya veckan!

Things

Den äldsta flickan tycker jag är alldeles för överbetald- ”Jag leker ju mig bara genom dagarna” Jaa, vilket drömjobb jag har!

Just nu händer det inte så mycket spännande i mitt liv, men nu är det helg och den brukar ju bjuda på diverse trevligheter. Planerna inför helgen är shopping i San Francisco med Anna, Louise, Malin och Sandra. Bio på fredag och utgång på lördag. Troligen kommer vi gå ut med samma gäng som vi umgicks med förra helgen.

Som jag sagt så många gånger tidigare, så är shoppingen här ett mecka för alla shoppaholics. Det finns så många roliga grejer att upptäcka som man inte ens visste fanns. Ett av mina senaste inköp är en nagelfil med fyra olika sidor som slipar till naglarna så att det ser ut som man fått manikyr. Dessutom varar den genomskinliga lacken i flera veckor och verkar beskyddande för naglarna. Ett annat roligt men onödigt köp är min nya hårgrej ”Bumpits” som är en plastskena som man sätter i håret för att få mer volym, precis som man hade på 50- och 60-talet.

Det är saker som man inte tror man behöver fören man testar dem. Dock har jag inte fallit för saker som- inlägg i jeansen för at få en putigare rumpa, sugplopp som förstorar läpparna, vita plastbitar att sätta på tänderna när tandblekningen inte kan göra tänderna mer vita, med mera, med mera…..


Yoga

Jag har aldrig vart så mycket för Yoga, men jag tänkte att jag måste ge det en ny chans nu när jag befinner mig här i Kalifornien. Så det var precis vad jag gjorde- och vad kul det var. Jag stod i alla möjliga konstiga ställningar, och faktum var att det var skönt OCH ansträngande. Så det är något som jag måste försöka klämma in i min kalender hedan efter. 
Lite fler bilder från Muri Woods, som jag och tjejerna gjorde en tripp till i helgen.

Muri Woods

Andra dagen i rad den äldsta flickan har ett hysteriskt utbrott och skrikit i över 40 minuter. Tur att jag är ledig känner jag då. Hon måste ju bli så trött i halsen av att skrika på det där viset tycker man. Jag skulle inte tacka nej till en kaffe på Starbucks just nu... Dock är jag ganska trött, minstingen och jag var på Zoo idag tillsammans med Louise och hennes lilla. Jag uppskattade djuren minst lika mycket som barnen. 

 

Tillbaka till helgen: I lördags bestämde vi tjejer oss för att ta det lite lugnare, efter helgens festligheter. Så det blev film ”Män som hatar kvinnor”, sushi och en liten tur till Grizzly point- en utsikts punkt över San Francisco Bay.

 

Igår, söndag hann vi även med en liten dagsutflykt till Golden Gate och en picknick i nationalparken Muri Woods- känd för de enorma träden. 


Vilken bra start på det nya året!

Vilken toppen kväll vi hade igår! En av Louises amerikanska kompisar bjöd med oss på en äkta husfest i Concard, en halvtimmes bilfärd härifrån. Vi började kvällen med att möta upp hans kompisar på La Pinata (en mexikansk restaurang) där vi avnjöt en middag tillsammans. Därefter tog de med oss till en spelhall där vi spelade Laser game, vilket var hur kul som helst. Det går ut på att man springer runt i en stor lokal och skjuter på varandra med laservapen. Varje gång man blir träffad vibrerar västen som man bär och man är "död" i några sekunder. När man spelar Laser Game är det bäst att bära svart eftersom lokalen är mörk och upplyst av en typ av fotogenljus, så alla ljusa färger lyser väldigt starkt i mörkret. Så jag som är blond var som en vandrande glödlampa där inne, vilket resulterade i att jag "dog" ett X antal gånger. Även om mitt lag hade oturen att få en vandrande glödlampa som lagkamrat så vann vi, och förlorarna fick stå för inköp av alkohol till kvällen. 
Väl på husfesten spelade vi det typiska amerikanska "öl-spelet" med de klassiska röda muggarna, som man bland annat ser i filmer som American Pie. Det är två lag som spelar mot varandra, varje lag ställer upp sina muggar som en pyramid, därefter ska varje lag försöka träffa det andra lagets muggar med en pingpong boll. Träffar man, måste andra laget dricka upp muggens innehåll- som i det här fallet var öl. Det blev en väldigt lyckad fredag kväll och vi kom inte hem förän efter 5 på natten. 
Nu är det dags att få tillbaka dygnsrytmen, för det var inte bara igår jag kom i säng efter 5. Även nyårsnatten slutade på samma sätt. Nyårsfesten var också en lyckad historia, maten blev god och stämningen var på hög nivå. Tolvslaget firade vi på stranden med utsikt över San Francisco och dess storslagna fyrverkerishow.
Vi som låg bakom Nyårsfesten- Jag, Louise och Malin

RSS 2.0