Midsummer in The United States

På fredag är det midsommarafton hemma i Sverige, och självklart är vi inte sämre än att vi överför traditionen till det stora landet över atlanten- Amerika! Smörgåsbordet kommer arrangeras i en våning i  södra San Francisco, där vi glada svenskar (och en fransyska) ska dela med oss av festligheterna med ett gäng trevliga amerikanare.  
'
För 2 år sedan satt jag i Hyde Park, London och firade in sommaren. Det här året hamnade jag på en smygpremiär i Golden Gate Park, San Francisco. Nästa år får jag nog slå till på Central Park, New York! 

Pride Festivalen

Jag har precis slängt i mig min andra sushi för den här veckan.. vad då? Det är ju redan tisdag... Men jag måste sluta äta ute så mycket innan jag måste ta 2 flygstolar hem, men vad gör man inte när kylskåpen här i USA ekar tomma, och det är lika billigt att äta ute som hemma. 
Nu börjar det även laddas inför nästa helg då Pride Festivalen går av stapeln. Kommer nog bli extraordinärt i en stad som San Francisco. Det blir att att leta fram sina rosa lösögonfransar ifrån Halloween, dra fram stora sminkboxen och på med den vida tyllkjolen. Det blir nog en kul och annorlunda upplevelse!

Det kan inte alltid vara på topp....

Efter en händelserik helg.. laddar jag inför en lika hektisk vecka. Jobb, jobb, jobb- inte mindre än 45 timmars arbetsvecka har jag att se fram emot. Varav en tredjedel av tiden kommer spenderas i den galna trafiken. Jag kan knappt bärga mig! 

16 juni- Min födelsedag!

Den här veckan har gått i ett. I tisdags hamnade jag i ett polisdrama, ja.. jag fastnade vid ett rödljus precis när polisen gjorde ett ingripande precis intill min bil- 5 polisbilar på ett gäng människor som skulle jagas och sedan brottas ner på marken. Jag säger då bara det- Oakland!

I går var det min födelsedag. Tiden bara springer iväg- känns som om det var igår jag satt där med mitt flygiga hår, buskiga ögonbryn och magtröjan i högsta hugg. 22 år- förhoppningsvis lite klokare, lite mognare och med mycket bättre stil:P Då kommer frågan, är jag vuxen nu?

Tack så jätte mycket för alla gratulationer, det värmer verkligen! Jag hade en bra dag igår, även om inte själva dagen var något att hänga i granen, så fick jag i alla fall en väldigt trevligt kväll:) Och självklart jätte fina presenter från nära och kära!

Ikväll ska jag gå på konsert med några vänner. Blir perfekt för en tråkig torsdag. Imorgon blir det tjejkväll för hela slanten, då vi ska fira min födelsedag. Det blir först middag på någon fin restaurang i city, och därefter utgång för oss ”gamlingar”.

Lördagen, även den lika fullbokad. Först ett midsommar- ”event” i Golden Gate Park för oss skandinaver. Därefter blir det till att sätta sig i bilen och köra inåt landet till våra amerikanska kompisar. Svenskmiddag ska det bjudas på. Mycket planerat på ALLDELES för liten tid!  

Bjuder på en osminkad "The naked true"


THE Hotel, Monte Carlo Hotel och nu Encore på Whynn

Nu är boendet i Las Vegas bokat- den här gången blir det 5-stjärniga Encore på Whynn. Hotellet har över 2000 sviter, och dess syster hotell Whynn har över 2700. Det är även där trendklubbarna XS och Tryst finns. Kanske skulle dra med mina föräldrar dit:P Can't wait!



Sist jag var i Las Vegas slog jag klackarna i taket på klubben XS (..och Tryst). Hur kul som helst!

Summer Camp

Nu är det sommarlov för barnen, vilket innebär mer jobb för oss stackars Au-pairer. Jag har insett att jag kommer spendera en hel del tid i bilen- jag kommer lagomt pricka in både morgontrafiken och lunchrusning. Så jag hoppas radiostationerna bjuder på bra och varierad musik… Det är ganska intressant det här med sommar camp, det verkar finnas ett camp för verkligen allt- lego, schack, dans, vattensporter, hiking, konst etc. Jag tycker det låter jätte kul! Jag kanske själv skulle anmäla mig. 


I like!!

Ännu en underbar helg är förbi här i Kalifornien. Detta är helt klart mitt bästa år hittills. Jag trivs så bra! I fredags gick jag ut och åt med värdfamiljen, därefter var det snabba ryck hem och göra sig ordning inför kvällen. Sen gick färden in till city där Filippa, Claire, Ellen och jag slutade på Lounge Infusion.

På lördag-förmiddag vaknade jag upp av strålande solsken utanför fönstret och 30 gradig värme- underbart! Så efter lunch med värdfamiljen, morfadern och några vänner till familjen, slängde jag på mig bikinin och begav mig hem till Claire. Där låg ölen på kylning, musiken den flöda och ”badtunnan” hade förvandlats till en mindre pool. Efter en härlig eftermiddag i trevligt sällskap, var det åter dags att göra sig ordning inför kvällen. Den här gången var det ”Houseparty” och ”Barbeque” som stod på schemat. En mycket lyckad kväll, och som det brukar bli, var sömn inte första prioritet. Det var dock inte sömnbrist som var den största utmaningen på söndag morgon, utan den 36 gradiga värmen var allt värre att uthärda. Men vad är då inte bättre än att svalka sig med lite råfisk och kallt ris? Nu är det sommar här i Kalifornien! 


Vad är det som går och går…

 

..Jo, det amerikanska livet. I staterna slösar man inte bort en enda sekund av den vakna tiden. Dagarna ska vara fullbokade från morgon till kväll, och visst är inte jag sämre än att anpassa mig till det. Så även om jag jobbade lördag-kvällen till 10.45, så hade jag fortfarande några timmar till sängdags för att vara lördag. Så varför inte sätta sig i bilen och köra 1,5 timme för att träffa kompisar? Tiden är knapp, så numera gör jag allt för att få ut det mesta utav dagarna. Helt enkelt, lever det amerikanska livet fullt ut. 

Efter en sen brunch i den 35 gradiga värmen, åkte jag hem till vår lilla ö, där jag möte upp tjejerna för Sushi och film. Klockan 10.30 på söndag kvällen var jag sedan redo inför sängen. Välbehövlig sömn, men ändå nöjd över att tagit tillvara på tiden. 


Jobba en lördagkväll??

Jag är inte glad över att jag måste jobba en lördag kväll. Hela min helg blir förstörd! Enligt avtal ska jag få ledigt minst 1,5 dag i veckan... 
Igår hade jag iallafall en bra dag, Filippa bjöd på en fin svensk-inspirerad middag, med färska jordgubbar och grädde till efterrätt. Därefter tog vi ett parti i schack, innan vi tog med våra vinglas ner till utomhus Jazzucin. Underbart! 
 

Några ord om mitt jobb

Att köra bil i rusningstrafik med 2 gnälliga barn i baksätet, varav den ena spelar falska noter på blockflöjt, den andra klagar, och i luften är det 28 grader varmt. Att hantera situationer som dessa är vad vi Au pairer blir betalda för. Det, och agera fredförmedlare: Vems är Barbie dockan- och vem hade den först?

Det är vad jag gör under veckodagarna- om jag inte sover, slinker in på Starbucks, eller tar mig en löparrunda längst beachen. Börjar bli lite små trött på det här jobbet nu! Men snart är skolan slut, och då kommer en liten förändring ske i mitt schema. Troligen kommer det innebära några extra timmars bilkörning, då jag blir tvungen att köra flickorna mellan olika ”camp”, som i sin tur kommer leda till att min vänstra arm, kommer stekas sönder utav solen…


Då drar vi till Las Vegas.. igen;)

Då var biljetterna till Las Vegas bokade. Den här gången åker jag dit med mina föräldrar, faktum är att det är min mamma som hemskt gärna ville åka dit igen. Det blir min tredje gång i den mäktiga fantasistaden. Planerna är att ta en tur till Grand Canyon, äta gott och försöka överleva den 40 gradiga värmen;)

1 Juni

Är det verkligen den 1 juni idag? Tiden bara springer iväg? Jag tror jag fastnade där nånstans i mars, vädret ser ju likadant ut nu som då. Bara 16 dagar till, så är jag 22... nu börjar nästan åldersnojan krypa sig på:/

Igår måndag, var det Memorial Day, en röddag då vi här i USA var lediga. Så då roade jag mig med att gå på Baseball- Giants spelade på hemma plan, cirka 43 000 åskådare hittade dit denna dag. 
I fredags var jag ute och härjade igen, och OM vi hade kul! Vi gick till en jätte fin Lounge/bar/nattklubb som ligger mitt på Union Square, och där levde vi loppan. Lördag morgonen inleddes med en god frukostbuffé hemma hos Filippa, och därefter en skön promenad längst piren i San Francisco. På söndagen mötte jag upp Malin för sushi, därefter tog vi en snabbfika hemma hos mig, åkte ner till stranden för att möta upp Claire, Chris och Lisa. Kvällen avslutades sedan i Emeryville (där för övrigt närmsta IKEA ligger) där vi åt en god middag på ett kinesiskt ställe.
För ett år sedan på min födelsedag, här med mina vänner Jenna och Teresia

RSS 2.0