En kort update från CA

Nu är springbreak perioden här, och skolorna stänger för en hel vecka. Det skulle i vanliga fall innebära mer jobb för mig. Men nu är det så att barnens mormor kommer på besök. Så det kommer troligen underlätta mitt arbete, som annars är så krävande:P

Påsken står även för dörren, men det verkar inte jag upp jaga upp amerikanarna särskilt mycket, vilket jag kan tycka är lite konstigt eftersom USA generellt är ett land där religion har stor inverkan. Men självklart är traditionen att återigen slänga fram en kalkon på bordet. Lite som vårt svenska smörgåsbord som serveras både jul- påsk och midsommar.

Såg en bilolycka idag (som så många andra dagar- eftersom trafiken här är så galen) men i alla fall så hade en stor JEEP kört in i en hastighetsmätarstolpe och in i JEEP’en hade en liten grön bil krockat, och mosat hela fronten. Hur kan en sådan olycka ske på en väg där hastigheten bara är 25 miles/h (dvs 40km/h)? Ja, man får se mycket här i USA, och man slutar aldrig att förvånas. 


Ny vecka- nya utmaningar

Efter en mycket god middag i staden, åkte vi vidare under lördag-kvällen till North Beach och Lounge Cirquit, där våra vänner hade bordservice. Så där roade vi oss natten lång. Sammanfattningsvis en väldigt lyckad kväll som jag hoppas det kommer fler utav.

Min tv- och glass-ätar söndag blev det inte mycket av. Söndags morgonen startade med en brunch tillsammans med värdfamiljen och deras vänner. Därpå tog jag mig en liten ”nap” för att återhämta krafterna innan värdfamiljen och jag möte upp morfadern och hans vän, för att äta en gigantisk ”sea-food” buffé. Så en riktig ätardag blev det allt ändå.

Nu är det snart måndag här i Kalifornien, vilket innebär Starbucks-måndag. Ny vecka- nya utmaningar! 

Turistbild á la Me on Lombard Street- som för övrigt är världens krokigaste gata

 


Min fredag

Picknick i parken med alla barnen
Filippa
 
Vinbaren District
Lounge W

Weekend -yeeey!

HELG!!! Ikväll ska jag till Filippa, vi ska gå på vinprovning tillsammans med hennes pojkvän och några av hans kompisar. Ska bli jätte trevligt. Efter det blir det troligen ”afterwork”.

På lördag blir det lika fullbokat som vanligt- först middag och sen möta upp folket på någon bar. Nu tror ni säkert att jag bara lever livet här i USA, men på lördag-morgon inleds allt dagen först med några timmars barnpassning. 

Mina godingar


5 månader kvar i staterna!

Veckan har gått sin gilla gång. Barnvakt, Starbucks-besök och skola. Lill-flickan har varit sjuk så mamman har varit hemma från jobbet. Dessutom har jag ont i halsen. Så jag kan inte annat än sammanfatta denna vecka som riktigt – B O R I N G! Idag är det 5 månader kvar tills jag åker hem. Tiden bara springer iväg! Det är blandade känslor inför att åka hem. Självklart vill jag hem! Att få träffa er alla igen ska bli så kul, och dessutom kommer jag få träffa några nykomlingar också- blir spännande:) Åå svensk mat!!! Så som jag har längtat! Jag skulle vilja åka hem 1 månad och träffa min fina familj och mina underbara vänner, men sen ta flyget tillbaka. Det skulle vara den ultimata tillvaron för mig - 1 månad i Sverige och 1 månad i Kalifornien. Men jag antar att det skulle bli för jobbigt i längden, först flyga 15-20 timmar, och sedan tvinga ställa om sig 9 timmar i tiden. Så jag får nog helt enkelt lägga den idén på hyllan. 


Helg nummer 28

Då var åter en helg slut. Denna helg roade jag mig med Scavanterhunten i San Francisco- vilket var jätte kul och resulterade i många festliga kort. Kvällen bjöd sedan på födelsedagsfest och ett pubbesök. Morgonen därpå blev det Brunch i solskenet, härligt. Nu är det i alla fall dags att möta upp tjejerna på Sushi House för att återställa ”råfisk-nivån” i kroppen:)


SOMMAR

Idag har det vart en STOR sol på himlen, 27 grader varmt och årets första besök på beachen, dessutom är det fredag, inte dumt! Jag ska nog klara av några månader till här vid stillahavet.


Från Vegas till vardagen i San Francisco

Det är svårt att komma tillbaka till vardagen igen efter en lyckad resa. Det känns lite som jag hade semester, även om det bara varade för en helg. Anna och jag pratar redan om att åka tillbaka till Vegas, men då för att sola och bada och bara ha det allmänt skönt. Såklart skulle det även bli en å annan utgång om vi kommer iväg. Jag ska även dit med mina föräldrar i sommar, då vi bland annat ska besöka Grand Canyon, så det blir Vegas för hela slanten. Men före det ska vi hinna med en massa annat skoj, så som Vaccaville (det enormt stor outlet centret), nöjesfältet Sixflags, beachen i Santa Monica, Malibu och Monterey, Carmel, och eventuellt en tripp till Chicago. Mycket som ska hinnas med på mina 5 kvarstående månader.

Igår var det Sant Patricks Day, ännu en ”holiday” här i USA (dock vanlig arbetsdag). Det firade vi genom att vi gick ut och tog en öl(…cider) på en irländskpub. Sant Patrics Day är ursprungligen en irländsktradition som för många är en väldigt viktig högtid. Den brukar firas genom ”öl-hävar tävlingar”-känns ganska irländskt faktiskt.

I helgen skulle jag vilja skriva att det blir lugnt, men det blir det såklart inte. På lördag är vi inbjudna på födelsedags fest till en av amerikanerna som vi hängt lite med. Kalaset börjar med en Scavenger Hunt inne i central San Francisco, då man tävlar i olika lag och ska utföra diverse olika uppdrag. För varje uppdrag som laget utför får man en viss summa poäng, och det lag med mest poäng vinner. Efter Scavenger Hunten så är det fest på ett närliggande hotell, där födelsedagsbarnet hyrt lokal. Det har blivit mycket festande nu på slutet, och jag som skrev för ett tag sen att jag tröttnat på det livet. Men det jag menade var att jag tröttnat på nattklubbslivet i trånga källare och med en massa fulla människor. Att sitta ner på en Lounge, dansa lite med tjejerna och gå på privata tillställningar tycker jag fortfarande är väldigt kul. 

Landskapet i Nevada
55 våningar ner, Palms Hotel inne på Ghost Bar
Efter 5 timmars promenad kändes det allt i fötterna- som då var tvungna att få lite omsorg

Lyx och Glamour i Las Vegas

Las Vegas-resan med Anna och Endre, kom att bli en av mina bästa helger någonsin. Vi hade så roligt och vi träffade så mycket intressanta människor.

Resan började dock inte så bra, först var flyget försenat med 3 timmar, vilket resulterade i att vi anlände till Vegas först klockan 3 på morgonen. Väl på hotellet var intrycket av rummet inge vidare och städerskorna hade inte gjort ett bra jobb med städningen. Som vi för övrigt gick ner till lobbyn och klagade på, och då fick fribiljetter till hotellets buffé som plåster på såren.

Under våra 3 dagar i Vegas har vi bland annat shoppat, strosat runt mycket på ”The strip” och Festat med stort F- som riktiga prinsar och prinsessor!

På fredagen drog vi till Ghost Bar som ligger på Palms (där för övrigt Hugh Hefner har sin privata svit). Vi lyckades komma in trots att vi inte fanns på gästlistan. Ghost Bar låg på 55 våningen och hade en otrolig vy över hela Las Vegas, en väldigt lyxig anläggning måste jag säga. Väl där inne stötte vi på våra ”flyg-kompisar” som bjöd med oss till nattklubben Tryst, som ligger på det nybyggda hotellet Wynn. Efter en stunds tankeverksamhet bestämde vi oss för att dra dit. Ett mycket bra val, för där gick vi före i kön och hängde vid deras VIP bord där allt var gratis. Efter Tryst hoppade vi in i deras limosin som tog oss vidare till en annan bar- även där, ingen kö, fri entré och gratis dricka. Kvällen avslutades så fint runt 5 tiden, då vi kände för att ladda om batterierna inför nästkommande dag.

Lördagen gick i samma riktning och med samma trevliga människor. Xs hette cluben, som också låg på Wynn. En väldigt högrankad club i Vegas, med en kö därefter. Det var nog den längsta kön jag någonsin sett! Den var flera korridorer lång. Tur var att vi redan var inbjudna till VIP avdelningen och därmed inte behövde varken stå i kö eller betala. Denna gång var det inte bara ett vanligt VIP bord, utan de hade också en egen privat Lounge som låg över nattklubben som en stor balkong/vånning. Kvällen avslutades i deras hotellsvit med frukost inrullande på vitvagn serverad av en butler.

Timmarna senare satt vi trötta och belåtna på flyget tillbaka till San Francisco, och vår enkla vardag som Au-pairer:)

LAS VEGAS

På torsdag bär det av till Las Vegas igen:)
Sista jag var där bodde vi på THE Hotel, Mandalay Bay:
Den här gången blir det Monte Carlo Hotel: 

Tjejkväll

Här njuter jag av livet hemma hos Filippa, med SF downtown och Bay Bridge i bakgrunden;) 

I'm half way

Nu är det äntligen helg, och jag har gjort 6 MÅNADER I STATERNA!!! Det är inte klokt vad tiden går fort, jag har mindre än halva tiden kvar. På söndag ska jag och värdfamiljen fira det genom att gå ut och äta middag. Det är en väldig fin gest av dem tycker jag.

Annars denna helg, ska jag träffa Fillipa och Ellen, för att gå ut och ta ett glas vin i SF. Lördagen blir nog stillsam- inga planer gjorda än så länge. På söndag ska jag, förutom middagen, åka skridskor med familjen. Det gäller att ladda batterierna, för nästa helg drar jag, Anna och Endre till Vegas!

Snart får jag återse min älskade lilla vän/fiende(??) Svea:) 

Bad day!

Efter ett år med den äldsta flickan, så kommer troligen JAG ha svårt att kontrollera min ilska. Idag fick hon mig verkligen att explodera (explodera för att vara mig, med andra ord= grinnig).

Jag traska iväg till skolan för att hämta upp henne, precis som jag gör alla andra dagar. Det hade regnat tidigare på morgonen, men det var uppehåll på eftermiddagen sen flera timmar tillbaka. Så jag brydde mig inte om att ta med något paraply, och dessutom hade jag skickat med flickan ett redan på morgonen (snäll som jag var). Oturligt nog kom det en störtskur precis när vi skulle bege oss hemåt. Flickan tar då upp paraplyet och börjar gå, jag springer då efter och frågar snällt- ”Can I go under the umbrella, please?” och vad svarar ungen- ”No”!!!

Det öste ner regn, verkligen öste! Och den elaka ungen säger NEJ till mig. Jag var så blöt och bitter när jag kom hem så jag var tvungen att byta om. Den ungen kan verkligen vara elak! Behöver jag ens säga att jag precis hade duschat- fönat- och plattat håret? Nu kommer jag allt vara bångstyrig en tid framöver, inga trevligheter från min sida inte. Jag fryser faktiskt fortfarande! Hur kan man vara så egoistisk? 


Chinese New Year Parade

I lördags följde jag med min värdfamilj och såg den kinesiska Nyårs Paraden i San Francisco. Där träffade jag även på mina kompisar som stod på andra sidan publikhavet och skrek mitt namn i kör, de hade dessutom fått med sig folk bredvid sig som också skrek- EMELY! Lite förvånade måste jag säga- när den där ”Emely” faktiskt var jag!

Efter några timmars parad, middag på en kinesiskrestaurang (såklart) så blev det Hot Tube hemma hos Clarie. Där bjöds det även på den franska specialiten ”Creps”.

Söndagen spenderads ute i det fina vårvädret med promenad, kaffe och glass från YogiFina. Senare på kvällen blev det bio med ”The Alameda Gang”.


RSS 2.0