Bu!

Nu är jag redo att ta med min lilla ballerina och min söta lilla häxa, in till San Francisco. Vi ska till värd-mammans jobb. Varje år anordnar företag hon jobbar för, en Halloweenfest. 
Nu kan ni nästan gissa vad jag ska vara på Halloween, även om detta bara är delar ur min riktiga utstyrsel. 
Lite mer skräckinjagad nattetid...än i dagsljus

Det är Santa Barbara som gäller!

Halloween är stoort här i USA, och nu har äntligen den efterlängtade helgen kommit. På lördag-morgon bär det av, då åker vi svenska tjejer ner till Santa Barbara- det är tydligen DÄR man ska vara på Halloween. Det ska bli så himla kul! Jag önskar er alla en trevlig Halloween!
Lite foton från en pumpafarm som jag och värdfamiljen besökte förra helgen

Rasande broar och shopping

En av dem större broarna som går in till San Francisco, Bay Bridge var avstängd idag. Tydligen hade delar av vägen börjat rasa. De har sedan tidigare börjat omkonstruera bron för att den inte håller måttet, och denna olycka är ju ett klart tecken på att den inte gör det. Skadan skapade där med en hel del kaos i trafiken- varje dag trafikeras bron av 280 000 motorfordon. Så alla dessa passagerare fick idag hitta andra sätt att ta sig in till city, JAG var en av dem. Mina planer för dagen var shopping, och det kunde jag ju bara inte ställa in:) Jag fick ta tunnelbanan in som jag inte är allt för glad i, den går under vattnet. Jag fick parkera bilen en kvarts gå-väg där ifrån för att det inte fanns någon parkering. 
Men vad hände med min shopping, jag hade klara mål vad jag skulle handla när jag åkte in, men istället kommer jag hem med tio andra kassar. Hur gick detta till? Nu måste jag åka in IGEN!!
2 "Hood-tröjor" från Victoria Secret
1 par boots "By Jessica Simpson"
1 tröja från HM
Resten av kläderna/accosiarerna är från Forever21

Dags för träning

Idag blev jag äntligen medlem på ett gym:) Det blev Bladium Sports and fitness club. Jag är super laddad att sätta igång med träningen nu, speciellt efter förkylningen som hindrat mig dem senaste 2 veckorna. Träningscentret var hur stort som helst, förutom träningsmaskiner och ett antal olika träningssalar, så hade de inomhus arena för- fotboll och ishokey, en "brottnings-ring", klätterväggar, volleyboll och en massa annat. Inne i omklädningsrummen fanns också en spa- och relax avdelning. Detta var verkligen ett gym som hade allt, extra glad blev jag när jag såg att många av deras träningsprogram var från LESMILLS, vilket betyder att jag kommer att träna precis samma program som hemma i Sverige. På fredag blir det "Combo" precis som back in the days- 1,5 timmars: Combat, Jam och Flow. 

Vid ett majsfält i CA

Lördagens besök hos värdmammans pappa

Det var en läskig figur som välkomnade oss
Lite avundsjuk på att morfadern hade granatäpplen i sin trädgård
I området fanns det fullt av vingårdar

Lördagens Halloween Carnival

En rolig och mysig tillställning på den äldsta-flickans skola

A busy weekend

I helgen är det fullt upp med aktiviteter jag ska göra med värd-familjen. I morgon ska vi till värd-mammans väninna, jag tror vi ska gå ut och äta tillsammans. På lördag har den äldsta flickan's skola, en Halloweencarnival. Därefter ska vi vidare till en Halloweenfest som en vän till familjen håller i. Vi måste åka en bit till denna fest, så istället för att åka hem på kvällen kommer vi att åka till värd-mammans pappa som bor i närheten, och sova över där. Allt detta Halloween-firande, en hel vecka innan själva Halloween. Det är väldigt kul i alla fall att jag får uppleva Halloween både som en familje-tradition och få möjligheten att gå på en stor collagefest i Santa Barbara. 
I förmiddags var jag och kollade in ett stort fitnesscentrum som jag blev väldigt intresserad av. Som medlem på detta gym får man en personlig introduktion- vägledning, hjälp med målsättning, uppföljning på sin träning osv. Dessutom verkar det vara ett stort "community" som anordnar diverse aktiviteter. Jag blev inbjuden på en fest redan nu på tisdag, en fest där dem bjuder på mat och dricka till alla medlemmar. Så jag tänkte titta in där på tisdagkväll, sedan ska jag nog även utnyttja den provvecka som erbjuds för att på så sätt avgöra om "Bladium" är någonting för mig.

Allt faller på plats så småningom

Nu har jag börjat få ordning på mitt liv här i USA- Social Security Card (arbetstillståndsintyg), Bank of America (VISA-kort plus sparkonto) och nu ett medlemskap på "Safeway" (clubkort på en mataffär). Nästa projekt får bli att skaffa mig ett medlemskap på något gym i närheten... och bibliotekskort får jag inte glömma.

Varje dag får man så mycket nya intryck, och det är ofta svårt att skriva om dem. Men jag måste bara skriva en rad om alla krockade bilar här i Kalifornien, cirka 80% har krockskador som inte är reparerade. Tyvärr är min bil en av dem. Den förra au-pairen krockade bilen 4 gånger, men som tur är det bara en skada som syns tydligt. Det är inte konstigt att det sker så mycket olyckor, om man tänker på hur hetsig trafiken är. 

Old-fashion

Helgen har varit lugn för min del, jag har inte riktigt känt mig bra. I lördags följde jag med familjen och åt på en mexikansk restaurang, sen valde jag att kryp ner i min säng och kolla på en film. I kväll var vi bortbjudna till en av värd-mammans väninnor, hon är kock och bjöd på en lammsoppa. Jag hann aldrig riktigt uppfatta när jag gick ifrån att sitta vid barnbordet och dricka sockerdricka tillsammans med dem andra barnen- till det att sitta vid vuxenbordet och dricka vin och prata om världsekonomin? Tiden går så himla fort, till och med när jag försöker hjälpa den äldsta flickan med läxorna, så är mitt sätt att lösa matematikproblem redan "old-fashion". När blev det nödvändigt att kunna tio olika metoder för att räkna ut 43-26? 

Halloween börjar närma sig

Snart är Halloween här, men man kunde nästan tro att Halloween redan var här i mitten av september då många redan började pynta trädgårdarna fulla med läskiga dekorationer. Jag ska ta lite bilder och lägga upp, vissa hus ser verkligen ut som kyrkogårdar- gravstenar, händer som kommer upp ur marken o.s.v
För min del blir det nog Santa Barbara med dom svenska tjejerna, ska bli super kul:) Måste bara hitta någon bra kostym också. 


Feber och jordbävning

Inte ens två stickade tröjor och duntäcke hjälpte mig i natt. Jag hade feber hela natten, men precis som jag trodde så mår jag bra idag. 
Jag låg och tittade på tv innan jag somna igår, och plötsligt hörde jag ett konstigt muller och jag tänkte- Hm, undra om det där var en jordbävning? Sedan dröjde det inte länge innan en textremsa på tv'n dök upp där det stod att East Bay drabbats av en jordbävning som uppmätts till 3,7 på Ritcher Skalan. Inga skador rapporterad. Imorse när jag vaknade hörde jag samma konstiga muller igen, så jag gick in på internet och kollade sen efter någon timma, och då hade ytterligare en jordbävning rapporterats. Lyckligtvis är det väldigt små skalv:) 

Täcke, te och TopModel?

"Träningsvärk" tänkte jag i morse när jag vakna, men ack! Nu ligger jag här ihopkurad i min säng och det värker i hela kroppen. Även om jag har ett stort duntäcke över mig så fryser jag. Mina händer som alltid är så kalla (jag brukar tänka det- stackars barn, när jag måste röra vid dom) är som två isbitar just nu. Jag som aldrig blir sjuk! Men om jag känner mig själv rätt, så är jag bra tills imorgon:) 
Lite naturbilder från CA

Storm in California

Idag när jag vaknade vräkte det ner. Jag har redan bytt kläder två gånger idag efter att jag släpat barnen till skola och dagmamma. Vissa delar av norra Kalifornien har blivit ekuverade på grund av stora mängder regn och blåst. 
En glad nyhet är att värdmamman precis ringde och berätta att hon funderar på att köpa en katt idag, och undrade hur jag ställde mig till det. Jag blev helt överlycklig, jag ska få en ny kompis i huset! Men nu ska jag ge mig ut i regnet igen:P Tänkte åka och sätta mig på något kafé och läsa min nya bok, för nu kommer städerskorna vilken sekund som helst, och då är jag hellre hemifrån.  

Fleetweek

I fredagskväll åkte jag in till San Francisco för att möta upp de svenska tjejerna. Det blev en riktig mys-förfest hos den ena tjejen, 6 trötta tjejer sittande i en och samma säng. Runt elva tiden tog vi oss i kragen och gick ner till en närliggande bar. Efter att vakten kollat leg, visade han oss vägen till baren där vi alla fick en varsin drink. Kvällen var fortfarande ung när jag begav mig hemåt för jag hade planer även dagen efter. Jag och två brazilianska tjejer från min aupair organisation var på Fleetweek, en flyguppvisnings show med stridsplan, som anordnas varje år i San Francisco. Det var jätte häftigt att se. Trafiken denna dag var dock inge vidare. Vi skulle möta upp Deniese som är ansvarig för oss au pairer i San Francisco Bay area, men hon fastna i trafiken och kom nästan två timmar senare. Sen luncha vi på en restaurang där vi fick soppa serverade i stora, runda- urgröpta bröd.

I veckan har jag inga särskilda planer. Jag ska börja läsa min nya bok som jag har köpt, den sista boken i Twilight sagan. Jag längtar! Sen funderar jag på att åka in och shoppa på onsdag. Har även fått kontakt med en annan svensk familj som bor här i närheten, fick numret genom en bekant. Mamman i familjen lät hur gullig som helst över telefon, så jag måste bestämma träff med dem någon dag också. 

 
Jag glömde systemkameran och min digitalkamera har nog vart med lite allt för länge... Det var lite molnigt men annars helt okej väder på Fleetweek, inte som dessa bilder pekar på- minusgrader och regn...

Mmm kakor..

Hitta ett bageri nära där jag bor, jag kunde inte låta bli att kika in, det är ju trotts allt fredag. Det var det sämsta beslutet jag gjorde denna dag:P För det första var det bakverk från golv till tak, och det gynnade inte min beslutsångest. Tillslut frågade en av kvinnorna bakom disken om jag ville ha en stol och slå mig ner på medan jag bestämde mig. Notan slutade på §11, då kan ni tänka er den stora påsen jag kom ut med. Efter slogs jag dock av tanken, vad ska jag med så mycket fikabröd till? 
Ikväll följde jag med familjen ut och åt på en japansk restaurang, det var en trevlig avslutning på veckan- och nu är det HELG!  

Återhämtning

Två gånger i veckan åker jag och minstingen till en park och leker. I denna park brukar också en liten pojke leka, och varje gång han ser mig springer han fram till mig och slänger armarna omkring mig och börjar snyfta. Sen vägrar han släppa och vill bara att jag ska krama om honom. Jag tycker så synd om honom!
Idag gick jag även till en Beauty salong och fixa ögonfransarna (se resultatet nedan). Jag ser mitt år här i USA lite som en återhämtnings resa, dvs hämta nya krafter inför mina sista studieår. Så nu ska besök på skönhetssalonger bli min nya veckorutin- ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr etc.

Anniversery

Nu har jag vart i staterna i en hel månad, det är inte klokt att jag redan gjort en tolftedel av tiden. Min värdmamma var så gullig och gjorde det till en liten grej och bjöd på ett glas rött till maten, och chokladtårta till efterrätt:) Det kom verkligen lägligt, för idag var båda flickorna på uselt humör och satte verkligen mitt tålamod på prov:P
I morgon har jag tänkt att kolla in skönhetssalonger, det finns mängder av dem här. Salonger som fixar naglarna är typ lika vanlig som "StarBucks" i varje hörn. 

Moonfestival

"Moonfestival" är en asiatisk högtid som räknas till en av dom viktigaste högtiderna på året. Så klart finns det en historia bakom denna tradition, men antalet versioner är många. I alla fall var jag med och firade denna högtid med min värd-familj, jag tar tillfället i akt att få en blandning av den amerikanska och kinesiska kulturen. Vi firade Moonfestival på stranden tillsammans med andra familjer. Ett typ av knytkalas med olika kinesiska maträtter. Därefter anordnades en mindre parad då barnen sprang runt med lysande facklor i månskenet. 
Jag har fortfarande lite svårt med den kinesiska maten. Innan moonfestival åkte vi till China Town för att inhandla mat för knytkalaset. China Town påminde mycket om när jag var i Thailand. Små trånga butiker med fiskblod rinnande längst gatstenen och den starka lukten.
I en butik som vi var inne i, hängde det hela kycklingar längst väggarna, med näbb och allt. Familjen bestämde sig för en av dessa kycklingar, och slaktarn tog då upp en onödigt stor slaktkniv och börja dela kycklingen. Sedan hugger han av huvudet och kör över det över disken och frågar om vi ville ha med det? Må hända att jag är känslig, men jag behöver väl inte se hela processen. Det är nog därför kina mat inte tilltalar mig något vidare. 
I går hade jag en jätte mysig dag i San Francisco med Malin, vi gick och strosa runt lite i stan och åt på Cheescake factory tillsammans. Det blev en hel del shopping på Victoria Secret också, som tjej kan man inget annat än att älska denna affär. 
Westfield gallerian, här finns bästa shoppingen:)

Ny stamkund på Sushihouse?

Jag var så himla sugen på seafood i fredags, så jag luncha på Sushihouse, och vilken sushi de hade:) 11 bitar, soppa och sallad á la 85 kronor!

Tjejfest, Moonfestival och shopping

Igår kväll åkte jag åter in till San Francisco för att träffa de andra svenska tjejerna. Det blev en riktig tjejfest. Jag hade bestämt mig för att inte gå ut denna helg så vid tolv tiden återvände jag hem, medan dem andra gav sig ut i natten:) 
Ikväll ska jag umgås med min värd-familjen för att fira en kinesisk högtid, The Moonfestival. Jag vet inte riktigt vad den går ut på, mer än att vi ska äta tillsammans med andra familjer i månskenet. Sedan kommer barnen springa runt med Kina inspirerade lampor/ljus. Det kommer bli en erfarenhet rikare. 
På söndag har jag planerat in shopping med Malin och Dede:) Nu måste ja göra mig i ordning, China Town väntar!

November- en toppen månad:)

I november kommer mamma och pappa och hälsar på, jag längtar redan! Så nu ska jag börja göra upp en resplan för oss. Mina planer är: Några dagar i San Francisco (shopping, Golden gate, Alcatraz m.m.), med några utstickare till bland annat Napa för vinprovning, Oakland för Farmer markets och en tripp inåt landet. Sedan är planerna att åka ner till LA och Hollywood, och där ifrån till Las Vegas. Vi kommer att hålla oss på västkusten denna gång, eftersom mina föräldrar bara stannar i 14 dagar. Under dessa 2 veckor kommer även Emma, en kompis från Växjö, som för övrigt pluggar här i USA och hälsar på. Så det kommer bli toppen:)

RSS 2.0