Chinese New Year

Att det ska vara så svårt att leva i nuet, jag har alltid en förmåga att planera flera år in i framtiden, och på så vis glömmer jag bort att leva i nuet. Att åka till USA som Au-pair var en dröm redan på gymnasiet, men tänker jag på att jag lever ut en dröm nu?.... Nej! Jag är redan 1 år in i framtiden och planerar nästa steg- en utbytestermin i USA- Manhattan? Santa Monica, LA? Santa Barbara? Vart till jag? Och inte på tal om, vad ska jag göra när jag är klar med studierna? Var vill jag jobba i världen? Och när ska jag åka till Australien som alla gör? Ånej, hur ska jag hinna med allt…..??

Igår pratade jag med min fina vän Fanny, som också är ute på samma äventyr som jag, fast i London. Ska bli så kul när vi båda kommer hem igen! Det är något som i alla fall ligger nära i tiden:)

Till min helg, så blir det lugnt. Igår var jag barnvakt på kvällen för första gången. Jag anordnade en mysig filmkväll för barnen med popcorn. Det var så uppskattat att till och med den äldsta flickan (som har lite svårt att hantera sin ilska) krama om mig under filmen. Då smälter man allt inombords. Skillnad var det idag när den lilla fick ett hysteriskt utbrott när jag råkade sätta på ”My little Ponny” istället för tv-programmet Sprout. Då var jag inte populär, speciellt inte när jag stängde av tv’n i demonstration mot hennes beteende. Lyckligtvis så varar inte hennes utbrott någon längre tid, utan plötsligt kommer en glad 3 åring springande och slänger sig i min famn och säger- I love you Enimi!

Ikväll ska jag på Chinese New Year Parade i San Francisco, vilket är känt för att ha världens största ChinaTown utanför Asien. Jag ska såklart dit med min värdfamilj och mina 2 prinsessor som ursprungligen är ifrån Kina. 


Lön för mödan

Jag tar en Excel kurs på City Collage of San Francisco. Vilket jag hoppas kan vara meriterande i mitt framtida CV (medan mina kompisar tillgodoräknar sig sina skoltimmar genom att dansa Salsa??) I allafall fick jag lön för mödan idag. Tydligen fick jag ett "klart ögonblick i mitt blonda liv" när jag gjorde testet förra torsdagen. Enligt kursbeskrivningen skulle man lägga mellan 3-5 timmar/veckan utanför lektionstid. Hur mycket tid har jag lagt ner? - 0 timmar, nothing! Jag kände verkligen för att agera dålig student för en gångs skull. Slippa pressen och bara glida med- det får bära eller brista tänkte jag. Men vad händer? Jo 1 enda person i klassen fick alla rätt på testet- 125 poäng av 125 möjliga (inkluderat extra credit) och vem var inte det, om inte jag? Den "dumma blondinen" som folk pratar bebis språk med! "Great Work" och en glad gubbe fick jag tillbaka på testet! 
Varför kan inte detta hända i skolan hemma i Sverige? En glad gubbe på Micro tentan hade inte vart fel. Istället får jag tillbaka ett test med en miljon rödmarkeringar och en kommentar "nu hade du allt tur"

Väderprognos direkt från Kalifornien- 15 till 20 grader varmt!


Ännu en helg i vimlet

Gårdagen spenderades inne i San Francisco med en gäng kanadensare som tjejerna träffade i Los Angeles förra helgen. Gentlemän som de var, hämtade de upp oss och bjöd på allt under kvällen. De hade hyrt ett större hotellrum på The Palace där vi förfestade innan vi ”över 21” gick vidare till nattklubben Tempel. Sammanfattningsvis en helt okej kväll.

Börjar dock bli lite trött på nattklubbslivet måste jag säga, kanske börjar bli gammal:P Då föredrar jag nog hellre att gå på Afterwork, eller till en "cocktail" bar, än att trängas med en massa fulla människor som luktar äckligt. Men för det, säger jag inte att det inte är kul att gå ut och dansa någon gång då och då. 


Glass i stora lass

Fredag kvällen bjöd på middag på den tyska restaurangen med Anna och Malin. Därefter blev det filmkväll hemma hos Louise med glass från Frutti Yogi och Yogifina. Behöver jag säga att vi besökte båda glassbarerna under kvällen? En glass var tydligen inte nog för mig och Anna. Sen var det ju lite skämmigt att åka tillbaka till samma glassbar och hämta ett nytt lass med glass, så vi åkte till en annan. 

Nu ska jag ge mig ut och härja igen, med destination San Francisco! Trevlig lördag allesamman, söndag för er hemma i Sverige! 


En arbetsvecka

Måndag- Ledig (Låg på stranden med mina kompisar, kolla på film senare på kvällen med samma gäng)

Tisdag- Barnvakt 7 timmar. Därefter kurs i San Francisco

Onsdag- Barnvakt 4 timmar. Ta med flickorna in till San Francisco, lämna av dem på mammans jobb. Kurs

Torsdag- Barnvakt 7 timmar. Därefter kurs i San Francisco

Fredag- Ledig fram till 3 pm, därefter 3 timmars barnvakt

 

Som ni ser så är vi au-pairer väldigt arbetsbelastade:P Speciellt när det kommer till Starbucks besök…. Och vi klagar- Åå va jobbigt, jag måste jobba HELA 7 timmar idag…”suck” vi har inga liv!

Jag tror det här med att klaga hör lite till. Är det något som dock ÄR stressigt- så är det helgerna! Så fort det börjar närma sig helg blir det panik- Å nej, hur ska vi hinna med allt vi bestämt att göra??? Hm… ja… det blir till att dra ner våra 8 timmars sömn till 3! Annars kommer vi aldrig klara helgen!


Måndag

Vilken härlig dag det har varit idag. Strålande solsken och varmt. Jag och tjejerna har haft picknick på beachen med sushi och smoothie från Jamba Juice. Det var fullt av folk på stranden som badade, spelade vollyboll, tränade, flög drake m.m. Kvällen bjöd på filmkväll/myskväll hemma hos Louise:)


Det hårda storstadslivet

Det är inte bara en dans på rosor att bo i en storstad. Det finns mycket skrämmande under ytan. Det var en kvinna (såg ut som en man) som kom fram till mig igår-kväll och började oprovocerat hota mig. Hon sa att hon skulle mörda mig, och att sådana som jag inte skulle klara mig länge. Vidare sa hon att hon inte ville bryta sin hand när hon skulle slå mig sönder och samman. För en tjej som jag skulle inte vara i hennes stad. När min kompis Elsa kom, började hon skrika efter oss båda, och började sedan förfölja oss. Men då sprang jag till polisen, som även han fick bevittna hennes hotfulla beteende. Så han började skrika- BACK OF! BACK OF! till henne, och ringde efter förstärkning. Så polisen kom och tog henne.

Jag får nog helt enkelt låsa in mig i fortsättningen! För så fort jag stod och typ väntade på bussen eller liknande under kvällen. Så var det alltid någon som tog på sig rollen som min överbeskyddare, och vakade över mig som en hök. Ja, det är väl det här som är USA... När Elsa och jag klev av bussen på ett ställe stod ett gäng ungdomar och rappade vid en bil, samtidigt som de rökte på- som taget ur filmen "8-miles". 

Trots sina baksidor är Kalifornien underbart, speciellt idag när jag satt ute på trappan och åt en sallad i solskenet:)


Sköna dag!

Idag är det en sådan där dag då allt känns perfekt! Solen skiner, 21 grader varmt och vårkänslan är hög. Då är jag glad att jag bor lite utanför San Francisco så inga skyskrapor täcker den underbara vårsolen. Människor går i t-shirt och shorts och ser allmänt glada ut. En annan faktor som gör att mitt humör är på topp är att jag precis upptäckt en tyskrestaurang med RIKTIG mat!! Som ni vet är jag så trött på den amerikanska maten som bara smakar en massa kemikalier. Så tysk mat för mig, är som att komma hem. Jag tog mig en tur dit nu på lunchen och beställde ”to go” winerschnitzel med rostad potatis, och till det fick man massa hembakat bröd och vitlökssmör. En riktig rejäl måltid som kommer hålla mig mätt hela dagen lång. Anna Skipper hade sagt big-big ”NO”, men vad bra jag mår efter riktig husmanskost.”100% fatfree food” kan slänga sig i väggen, fatfree i all ära, men 99% socker verkar inte oroa amerikanarna.

Ikväll sviker jag Vinter Olympiaden och går ut i  San Francisco istället. Ha en fortsatt bra helg!


Fjällen i Kalifornien

Vi hade en riktigt bra helg i fjällen, trots de argumentationer som uppstod oss tjejer emellan. Inte så konstigt när vi var 9 tjejer med olika viljor under ett och samma tak. I alla fall så var det mycket snö, skinnande sol, god mat och mys i badtunnan om kvällarna. Vår självständiga sida gjorde sig också synlig när vi bestämde oss för att sätta på snökedjorna själva, än att anlita någon längst vägen. Vi fick många beundrande blickar, när vi tjejer kröp runt längst bilen och kämpa på med kedjorna. Kanske inte så konstigt när man befinner sig i ett land där man anlitar någon för att bara lyfta ner en tv för trappan…(egen erfarenhet) Trots vår självständighet hade vi otur med kedjorna som satt på min bil, som ständigt gick av. Men jag och tjejerna i min bil gav aldrig upp, vi hade kul under tiden och lyssnade på musik samtidigt som vi lekte bilmekaniker.

Under lördag natten fick vi ett besök av Mr Biltjuv som försökte göra inbrott i bil nummer 2. Som tur gick larmet och alla vakna, så det blev ingen utdelning för tjuven. Man tror att finare områden med grind och vakt ska vara säkra- men icke! Sen var den sömnen för natten förstörd. Lite otäckt när det är tjuvar som stryker längst husknuten, man vet ju aldrig- det är ju faktiskt USA!

Vad är en roadtrip utan ett besök på Starbucks?
Rostiga snökedjor var inget att ha!

Mot Vinterland!

Jag förstår inte att jag kan vara så morgontrött. Varje morgon när klockan ringer tänker jag- Detta måste vara ett skämt! Vad är det som låter? Och lika förvånad blir jag varje gång när jag måste gå upp, fast det känns som om kroppen inte kan röra sig. Att gå upp på morgonen är nog det värsta jag vet.

Till helgen åker jag och tjejerna till Murphyse för att åka skidor- fredag till söndag. Sandras värdfamilj har ett hus där som vi ska låna. Ska bli kul att se lite snö! Jaha tanker ni där hemma, kul med snö? Hon kan få några meter av oss!! Men jag tror jag nöjer mig med en helg i vinterlandskapet, nu när det bara är 6 veckor kvar av “vinterna” här i Kalifornien. 


RSS 2.0