Att vara Au-pair


Banken som bestämmer över mina pengar!

Vad irriterad jag blir på min bank här i USA. Inte nog med att de låste mitt konto för några veckor sedan för att det hade varit för mycket "aktivitet" på mitt VISA-kort. Den här gången ville inte bankautomaten ge mig tillräckligt med pengar- för jag hade nämligen redan tagit ut min dagliga dos av kontanter, så jag får helt enkelt vänta tills i morgon...

Tisdag

Tisdags kvällen spenderades åter igen på AT&T arenan i San Francisco och Baseball. Även denna gång lika "lost" på spelets regler:P
Arenan ligger precis vid vattnet, så det är väldig fin vy.

Lets eat some strawberries...

Som allt annat här i USA så är även jordgubbarna stora

My sweet life in California:)

30 grader i all ära, men stilla havet får allt vänta i några veckor till!
Grillexperten själv i bakgrunden

Härligt med helg!

Den här veckan har varit lite seg måste jag säga. Inte för att jag är överbelastad med arbete, utan mer att jag har för lite att göra. Jag älskar mitt liv här i USA, jag trivs väldigt bra med familjen osv. Men, livet som Au-pair börjar bli lite för enformigt. Hur som helst, är det äntligen helg! Tid för att njuta av tillvaron och ha kul. Idag fredag, är det min och Filippas kväll. Vi ska laga mat, dricka vin och bada jacuzzi. Det blir nog även en och annan skräckfilm framåt småtimmarna, brukar bli så när vi ses:)
På lördag åker Anna, Chris, Claire, Louise, Malin, Madeleine, Petra, Sara och jag, till Santa Cruz. Dags att börja jobba på brännan, så att jag inte kommer hem blekare än när jag åkte, som tyvärr läget ser ut idag. Kvällen ska sedan spenderas med samma gäng tjejer, då det blir barbeque och kubb i någon park/strand.

Aloha Hawaii

Nu är biljetterna till Hawaii bokade:) Den 23 juli bär det av! 

Jag kommer att åka tillsammans med värdfamiljen, men jag är ledig under hela resan och fri att göra mina egna upptäcksfärder. Vi kommer att bo på huvudön Honolulu, precis vid Wakii Beach- se bilder ovan.
Jag vill också tacka Britt-Louise och Urban för det uppmuntrande vykortet jag fick på posten. Det betyder mycket, och gör mig väldigt glad!:)

Bowling


Måndag

Jag älskar Mcdonlad’s nya tv-reklam- Prata inte med mig fören jag fått mitt morgonkaffe! Det är en reklam som stämmer SÅÅ bra in på mig!! Varje morgon smyger jag mig ut till köket- sätter på kaffet, väntar otåligt på att bryggaren ska fylla en hel kopp, tar en klunk kaffe- andas ut, och först då åker ”happyfacet” på, och jag ropar glatt ”God morgon” till familjen.

 

 

En nackdel med att bo i en storstad är att det just är så många människor. Min Ipod Touch gick sönder i dagarna, och jag var tvungen att lämna in den. Hade detta vart i exempelvis Gullspång, hade butiksbiträdet direkt på ståendefot tagit upp förstoringsglaset och skruvmejseln, och börjat fixa med den. Men här i San Francisco, måste jag först åka in till butiken och berätta att min Ipod är trasig. Därefter ska ett ”appointment” (möte) bokas, och mitt problem ska diskuteras igenom. Efter mötet som höll hus 3 dagar senare, konstaterades att min Ipod faktisk var trasig, och måste bli lagad. Ja men vad händer då, jo ett nytt möte ska bokas in, då den äntligen SKA bli lagad. Utan musik i öronen fick jag istället sitta och roa mig med att kolla in människor på vägen hem. Den människan som drog till sig min uppmärksamhet mest idag, var en kvinna som levde något slags ”Backpack” liv. Hon såg förskräcklig ut med sönder skurna, blodiga ben- och med sår som var igen sydda med svart sytråd. Sedan tar hon upp en burk och börjar dricka någon oidentifierad gulvätska med massa klumpar i, som liknade blodiglar. Usch vilka människor det finns!

 

 

…Nej, nu måste jag allt avrunda med något mer positivt än otrevligheter på tunnelbanan. I alla fall så hann jag med att kika in i några affärer när jag ändå var i city. Vilket resulterade i ett fint vitt bälte från Armani Exchange. 


Söndag

Lugn dag, lunchade med familjen på en thai-restaurang i ghettot. Restaurangen var det inge fel på, men själva området skulle jag inte ens röra mig i under dagsljus. Kvällen avrundades sedan på IKEA där vi fick andas lite efterlängtad svenskkultur.  
Och så var det åter måndag....
New York, september 09

En lugn helg i San Francisco

Fredag betyder sushi, och det blev det även den här fredagen. På eftermiddagen kom min söta lilla Anna förbi och överraskade mig med en present, mycket uppskattat:)På kvällen åt jag middag med familjen, eller typ 2 räkor fick jag i mig, maten var så himla stark så det gick inte att äta- och då är jag ganska härdade emot stark mat. Vid niotiden möte jag upp tjejerna och några amerikanare, för bowling. Jag kan inte påstå att det gick bra, men trevligt hade vi i alla fall. Lördagen inledde jag med en härlig sovmorgon till 11am. Därefter tog jag tunnelbanan in till San Francisco och möte upp Filippa för lite shopping och mat. Vi hittade en uteservering som såg lovande ut mitt på Union Square, men maten var en besvikelse- som vanligt. Restaurangerna har en sådan förmåga att ”snitsa” till namnen på rätterna, men ändå kommer en torftig ost- och skinkmacka ut på tallriken. Kvällen blev sedan lugn hemma hos Louise, med mycket prat och godis. 

 

Baseball

En snabb resumé från helgen: I lördags var vi och kollade in professionell Baseball, men på grund av diverse omvägar, trafikstockning och stop av polisen, så hann vi bara se slutet av matchen. Men vi hängde inte läpp för det, för vem orkar hänga med i ett 4 timmar långt spel där man ändå inte kan reglerna. Det ska vi dock ändra på till nästa gång, då ska vi allt vara mer pålästa om spelets regler, bära ”Giants” egna hoodtröja och keps, och den varmchokladen får bytas ut mot kall öl och peanuts… nja, kanske inte det sist nämnda. 

Efter baseball matchen tog en taxi oss vidare till en fartfylld kväll i vimlet. Söndagen blev sedan lugn- frukost på Starbucks, regnet öste ner, trafiken förskräckligt och många bilolyckor längst vägen hem. Kvällen avslutades hemma hos Louise där en gäng trötta tjejer skvallrade om helgens bravader.

Denna fina bild får avsluta helgen

Veckan

Det har vart en lugn vecka hittills, nu när mormodern vart här. Jag lyfte inte ett finger i måndags, mer än att jag luncha på Sushi house, och åkte till Starbucks senare på kvällen. I tisdags var en väninna till värd-mamman på besök ifrån England, så då gick vi ut och åt, och kan någon gissa vad? – Jo, Kinamat såklart! I onsdags åkte jag och Anna in till San Francisco och shoppade, och senare på kvällen blev det film med tjejerna. Efter ett år som detta, hur ska jag någonsin kunna sätta mig vid skolbänken igen? Råplugga dag som natt inför tentor, gå upp på morgonen- passa tider och planera? Usch vad det kommer bli jobbigt att behöva ställa om sig för att bli ”ambitiös” igen. Förhoppningsvis med lite mer erfarenhet i bagaget. Man kanske skulle kunna tro att denna resa stillat mitt ”ressug” lite, men den har bara öppnat upp mina ögon för att vilja ha mer.

Angående skolan så har jag nu valt mitt fördjupningsområde på civilekonomprogrammet. Jag ska läsa till Controller:)

Imorgon är det äntligen fredag och helg. Under dagen ska jag träffa Anna och vi ska åter bege oss in till San Francisco för lite shopping. Senare under kvällen ska jag träffa Sherrie (mamma till en av "minstingens" klasskamrater). Vi ska gå på konstutställning, och därefter gå ut och äta middag tillsammans. Ska bli riktigt trevligt!

 

 



Hola Mexico

Nu är det bokat och klart, den 19 maj åker jag och värdfamiljen till Mexico och staden Sayulite som ligger strax utanför Puerto Vallarta. Sayulite är en liten surfarstad dit många surfare beger sig på semester, men är ganska okänd bland övriga turister. Så där kanske man skulle passa på att ta sig några surfinglektioner. Det ska i alla fall bli jätte kul att komma iväg.


Påskfirande med värdfamiljen


Påsk Helgen

Då har jag firat Halloween, Thanksgiving, Jul, Nyår och Påsk i staterna. Nu ser jag fram emot sommaren och alla trevligheter som komma skall.

I fredags åkte jag tillsammans med 2 kompisar till ett klättringscenter i Berkely. Innan vi kastade oss på väggarna var vi först tvungna att genomgå en lektion i klättring, säkerhet och knutar. Jag kände mig så dum, för så fort instruktören hade visat en knut så hade jag redan glömt bort den. Så det slutade med att han hämtade en till instruktör som fick hjälpa resterande gruppmedlemmar, medan han endast fokuserade sig på mig och mitt team. Men vem skulle inte bli osäker när man ställs inför att ansvara för någon annans liv? I början var det lite läskigt att helt tillförlita sig på en annan människa, men efter tag så släppte även den tanken. Klättring var verkligen super kul. Måste jag allt göra igen! Efter några timmar på väggen åkte jag in till San Francisco för att möte upp mina kära väninnor. Där tog de sig ett varsitt glas, medan jag satt och slörpa på vatten och visste att min bil stod inom rimligt gångs-avstånd.

Lördagen bestod av ”ägg-målning”, godisätande (fick ett gigantiskt paket med posten, fullt med godis ifrån mina föräldrar) – självklart undrar jag hur det kan få plats så mycket godis i min kropp? Men, men, tur att det inte är påsk varje dag. Senare på kvällen tog jag mig åter in till staden för att prova på San Francisco’s nöjesutbudet.

 

 

Kommentar från den äldsta flickan- Jag är så glad för att du är här, och att du inte är en kinesisk Au-pair (sen krama hon mig) Är inte det sött om något?

Bakgrund: Familjen har tidigare haft 2 kinesiska Au-pairer som den äldsta flickan inte alls kommit överens med.

·      Jag är så glad att jag kom till just er familj

 

 

Idag söndag, blir det Påskmiddag med värdfamiljen och mammans föräldrar. På menyn är det Kalkon med diverse tillbehör. Påskharen gjorde även ett besök med en godis-fylld korg och ställde utanför min dörr. Trevligt:D

 

Tack mamma och pappa för påskpaketet, och tack Eva och Ove för påskkortet. Det betyder mycket för mig!


Påsk?

Medan ni där hemma går på påskledighet och Hoffmaestro på Stattshotellet, så jobbar en annan vidare precis som vanligt. Jag vill också ha en svenskpåsk med godmat och påskgodis! Men icke! Istället firar jag långfredagen genom att åka till Berkeley för att klättra på klättervägg. Vilken påskkänsla.

Ikväll kommer i alla fall mormodern på besök från New Hampshire. Det ska bli kul att få träffa henne. Annars är min plan för kvällen att våldgästa Claire och hennes ”Hottube” (badtunna), blir en bra avrundning på dagen. 


RSS 2.0