En långweekend i Mexiko

Jag har haft det ganska fullt upp sedan jag kom hem ifrån Mexiko. Jag har inte ens hunnit packat upp mitt bagage än, men det måste jag säga beror mer på lathet än tidsbrist. Får helt enkelt bli morgondagens projekt då min kalender är tom.

Min weekend i Mexiko var i alla fall helt underbar, ett spännande land med stark personlighet och färgglad kultur. Vädret var toppen- runt 35 grader och strålande sol. Höjdpunkten på resan var att jag äntligen tog mig i kragen, och prövade surfing. Så med hjälp av en privat surfinginstruktör hamnade jag tillslut på rätt sida av brädan, och kunde surfa med vågorna ända in till strandkanten. Träningsvärken dagen efter var dock inte nådig. Men nu är jag ”fit for fight” inför Hawaii resan och Wakkii Beach:)

Annars så tog vi det mest lugnt, åt god mat och njöt av tillvaron. Sayulita i Mexiko var ett perfekt resmål som jag verkligen kan rekommendera- det är så mycket mer än bara en bra beach kultur. Mexiko är ett spännande land med mycket att upptäcka, så länge man håller sig till de säkrare områdena. 

Här kommer en liten bildbomb ifrån resan..

Huset vi hade hyrt hade en väldig mysig bakgård 
Så här dammigt är det precis före regnperioden

Hej då kyliga Kalifornien nu drar jag till Mexiko;)



Söndag

Söndagar brukar inte tillhöra mina favoritdagar. Men den här helgen måste jag säga att söndagen var den bästa dagen. Efter en lång sovmorgon, så kikade Malin förbi och vi gjorde något så svenskt, som att ta en kaffe tillsammans. Därefter hämtade vi upp Louise och åkte hem till Sandra som hade sin avskedsfest idag. Imorgon åker hon hem till Sverige, efter 2 långa år här i Kalifornien. Det måste kännas väldigt konstigt, jag bävar redan inför den dagen då jag måste säga "hej då" till alla (för gott?) det kommer att bli ledsamt. Iallafall hade hennes värdmamma fixat ett väldigt fint party med mycket god mat. 
Den följande veckan kommer att bli kort, bara 2 arbetsdagar, sen åker vi till Mexiko. Så imorgon ska jag ta mig en tur till affären och bunkra upp med solkräm, tidningar, och godis- misstänker att maten kan bli ett problem för mig eftersom jag inte gillar koriander. 
Ciao
Kommer sakna er!

... och oturen den fortsätter

Efter en jobbig otursvecka kunde jag väl ändå få lite medvind nu i helgen, men icke! Oturen ska allt fortsätta tyckte fågeln som flög förbi och träffade mig rakt på bröstet. MEN ÅH!!!!! Jag ville bara slänga min ”lugna natur” i väggen och få ett hysteriskt utbrott…. Men det kom aldrig!

Igår gick jag till frisören, och hör och häpna, jag blev sittande där från 6.30pm till 11pm. Och nej, jag gick inte från blond till svart- utan jag ser precis ut som vanligt. Hej då fredagkväll!

Så vad händer idag för kul? Jo, jag ska vara barnvakt och sedan ska jag krypa ner under täcket och stanna där tills vinden har vänt!

....behöver jag ens nämna att jag just kom ut springande ifrån mitt rum, och kliver rakt ner i en gul pöl precis placerad utanför min dörr- med mina bara fötter och alldeles för långa jeans! 

- Ellllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaa!!!!!! What have you done outside my dooooooorrrr!!!!!!! Minstingen kommer springande och kollar lite osäkert på mig:

-Ooohh! I'm sorry Emely!

 


Agggggggrrrrr

Jag blir så arg på min egen dumhet! Först mobilen och nu min amerikanska identitet! Det riktigt kryper i kroppen! Varför denna otur? 

Mot sydligare breddgrader

Snart är det dags att börja packa inför Mexiko resan som går av stapel nästa onsdag. "Can't wait" som man så fint uttrycker sig. Det börjar även dra ihop sig inför mina föräldrars nästa besök. Mycket planerat på kort tid:)

Live from CAL

Min telefon är TRASIG!!!! Mobilen är mitt liv, mitt allt! Hur ska jag överleva? Jag är numera helt isolerad ifrån omvärlden! 
Jag får se det ifrån den ljussidan- min telefonräkning var inget nöje att gå igenom sist, speciellt inte när även min värd-mamman anmärkte på att den var i största laget- si så där dubbelt så hög, än vad mitt telefonabonemang tillåter! 
Jag drömde i natt att jag så hemskt gärna ville genomföra en "överlevnads kurs" då jag skulle tvingas ut i skogen och leva där i någon veckas tid- utan mat, vatten och andra bekvämligheter.... VÄNTA LITE NU! När har jag någonsin viljat genomgå en överlevnadskurs i skogen? ALDRIG!! Skulle inte ens komma på tanken att vilja utsätta mig för något sådant... Hur skulle det ens vara möjligt när min mobiltelefon är mitt liv? Men vem vet, det kanske är någon inre önskan jag har, som jag ännu inte upptäckt...
Min otur har en förmåga att smitta av sig på folk, och det har tydligen även skett denna gång. Min vän Louise meddelade mig precis, via facebook, att hon ikväll tappade bort sin mobil. Två mobiler, samma kompisgäng, samma vecka- hur är det möjligt?

Plus VS Minus for this weekend

+ Fixade naglarna på salong- 1 timmas behandling, sittande i skön massagefotölj
+ Sushi med värdfamiljen
+ Shopping
+ Annas födelsedagsfirande på Cheescake Factory
+ Brunch i mysigt kvarter i utkanten av San Francisco 
+ Söndags Sushi med tjejerna
- Sniken jäkel tog mitt registreringsbevis-klistermärke från nummerplåten på bilen, vilket kan leda till att jag får böter. Så nu åker en falskregistrerad bil omkring i Oakland med mitt klistermärke
- 4 mord i Oakland i natt
- VÄNTAT och VÄNTAT på bord- först 2,5 timme på Cheescake Factory, 30 minuter på Brunch stället, 1,5 timma på Sushi House, VILKET slöseri med tid!

Grattis Anna på 22 årsdagen:D

Mot Cheescace Factory för att fira Annas födelsedag- med hennes mamma, tjejerna och våra amerikanska kompisar:) 

Fredag

Jag blir lika glad varje gång då jag inser att det är fredag och helg! Idag tog jag och minstingen en "långpromenad" med hennes tre-hjuling till stranden. Där byggde vi sandslott och lekte med pinnar, därefter gick vi till McDonlads där jag köpte henne en lite nyttigare HappyMeal med mjölk och äppelbitar- istället för pommes och dricka. En liten barbie-docka följde också med. En populär leksak som flickan håller ett järngrepp om. 
Vi hade en bra dag, jag och minstingen:)
Den här kvällen planerar jag att göra till min kväll! Jag har haft en tuff vecka med 10 timmars barnpassning/dag och 3 timmar skola på det. Så jag har vart så trött om kvällarna. Så ikväll ska jag nog gå på dejt med mig själv, gå till salong och fixa naglarna, fixa håret och kanske äta glass...mmmm:) 
Trevlig helg!

Lite bilder ifrån fredagens BBQ Party:)


Vad är sömn?

I helgen blev det dåligt med skönhetssömn, och inte kan jag ta igen det i veckan heller, då jag ska jobba 10 timmar varje dag. Men det är väl priset man får betala efter en rolig helg. Hellre upptäcker jag så mycket som möjligt när jag väl är här, än att jag sover bort de få helgerna som jag har kvar här i staterna (vilket är 16 stycken)

 

I fredags slog Malin till med ett Barbeque Party på stranden för sina nyanlända kompisar ifrån Sverige. Det var en härlig blandning av amerikanare och européer som deltog i festen. När mörkret och kylan sedan trängde sig på, drog Anna, Claire och jag in till San Francisco för att upptäcka ”Marina District” by night. Jag hade lovat mig själv att köra hem runt 1-tiden, men det var lättare sagt än gjort när man har kul… Så med bara några få timmars sömn i bagage, började jag sedan lördagmorgonen med 7 timmars arbete. Senare på kvällen åkte vi in till San Francisco för att kolla in några band som showade.

 

Söndagen var lika fullbokad den, först blev det brunch med värd-familjen på ett koreanskt ställe, sedan snabba ryck in till San Francisco för att kolla på baseball i AT&T arenan, som för övrigt var fullsatt igår-  med ca 42 000 åskådare. Sedan var mina planer att åka hem och sjunka ner i min stora sköna säng, och äta glass och praliner resten av kvällen. Men istället fastnade vi i trafiken och blev sittande där i några timmar- kul!

Måndagar innebär ”Starbucks 8 pm” med tjejerna, då självklart helgens äventyr noga ska diskuteras igenom 


RSS 2.0