Semester!!! Aloha Hawaii

Imorgon lämnar jag Kalifornien och beger mig på en 6 dagars tripp till Hawaii. Beachhäng, paraplydrinkar och surfing, kan det bli bättre? Direkt efter min Hawaii vistelse drar jag direkt till Las Vegas- gambling, Grand Canyon och en massa god mat. Inte nog med det, så blir det sedan en tripp längst Highway 1 ner till Malibu, Santa Barbara och LA. Kan man göra det på ett bättre sätt än att crusa ner i en cabrolie? Min drömsemester är planerad!

Igår blev det lite shopping på Nordströms. Lite smink från MAC och ett par fina högklackade skor från JOAN&DAVID. Det värsta med att shoppa på Nordströms, är att man blir så uppassad, så att det blir jobbigt. Det var knappt att jag fick sätta på mig skorna själv, och att expediten hela tiden skulle sitta på huk framför mina fötter gjorde ju heller inte saken bättre, speciellt inte när jag var tvungen att dra av strumporna i ansiktet på honom. 


Giants vs. Mets

Me&Filippa

En underbar helg i gott sällskap

Baseball, middag hos Filippa, hotellvistelse, shopping, och en spelning på en ”car-show” i Antioch. Det var lite vad min helg hade att bjuda på.

Idag kände jag mig som en riktig amerikan, hör och häpna, jag tog ”drive in” på McDonalds och beställde en BigMac och glass, det var riktigt gott. 

Jag vill också hälsa till Britt-Louise & Urban, Eva & Ove, min syster Susanne och min syster Helena att jag försökte skicka vykort till er ifrån Mexiko. Men tyvärr blötte väl mexikanarna upp vykorten och tog frimärkena… Jag ska göra ett nytt försök nu när jag åker till Hawaii på fredag. 


Jag blir lika glad varje gång då jag inser att det är HELG!!

Veckan har gått sin gilla gång. I måndags hade vi tjejer ”Välkomstmiddag” för Claire och Lisa som just kom hem ifrån Hawaii. Nu dröjer det inte länge fören en annan åker dit, bara drygt 1 vecka kvar.

I tisdags var vi på bio och såg filmen ”Predators”. Den var jätte dålig, så den rekommenderar jag verkligen inte! Onsdagskvällen inleddes med middag på en fin restaurang, därefter körde vi en repris och gick på bio igen. Denna gång såg vi filmen Knight and Day, en helt okej film med Cameron Diaz och Tom Cruise. 

Igår torsdag åkte jag hem till Filippa med sushi, den njöt vi av på hennes balkong- mitt i downtown SF. Därefter blev det lite kortspel, monopol och svenska kakor. 

Idag är det fredag!! Underbart!! Ikväll blir de Baseball, middag hos Filippa och sedan en hotellvistelse. En perfekt fredag alltså. I morgon lördag blir det till att följa med på spelningar, troligen avrundat med utgång. Det är ungefär vad min helg kommer att bjuda på, för sedan på söndag har jag jobb på schemat. Inte lika roligt! 

Downtown San Francisco med Baseball-arenan AT&T i mitten


En tur inåt Kalifornien

I fredags slutade jag tidigt, gick och fixade naglarna med Malin. Därefter åkte jag till Modesto där jag tillbringade större delen av helgen. Jag fick följa med på ett x- antal spelningar, baseball på tv’n- ”Giants” såklart, utgång och Barbeque i värmen. Det var vad min helg hade att bjuda på.

I veckan blir det Starbucks besök, sushikväll med Filippa, och förhoppningsvis en och annan joggingtur.  


Så många "måsten" hela tiden

Jag har den senaste tiden haft en lång lista på saker som jag MÅSTE göra. I vanlig ordning har jag gjort allt i sista sekund, precis samma metoden som jag använder mig utav i studierna. Så att man blir sådär super stressad så att man knappt vet var man ska ta vägen. Nu kan jag i alla fall andas ut för en dag eller två, och bara njuta av tillvaron. Ikväll ska jag leka ensamstående 4-barns mamma, då jag ska "babysitta" i en annan familj, ska bli trevligt. Sen imorgon ska jag umgås lite med Malin, och sen är det H E L G:D 
Som vanligt lämnar jag våran lilla trygga ö, Alameda, och åker inåt i landet:) 

Måndag

I dag var jag ledig, så himla härligt. Så efter en välförtjänt sovmorgon, träffade jag Malin över sushi och glass i solskenet, därefter tog vi oss en liten shoppingrunda. Senare på kvällen var jag ute och sprang längst beachen. Det är skönt att ha sådana dagar då man bara tar det lugnt och gör precis vad man känner för i stunden. 


BBQ is the IT

Life is good! En trädgård i Kalifornien, 40 grader varmt, svalkande Margaritas och grillen i full fart. Att en före detta kock tillagade maten var heller inte helt fel. Äkta amerikansk barbeque är gott!!

Idag är det 4th of July, vilken innebär att det är USA’s nationaldag. Det firade jag genom att medverka i den årliga 4th of July paraden här i Alameda. Den ska tydligen vara en av de största paraderna i hela USA för just denna dag. Jag gick 6 km och viftade med den amerikanska flaggan och log mot folk i den stekande solen. När jag äntligen nådde slutet av paraden så skyndade jag mig hem till Malin, vars värdfamilj hade en liten lunch bjudning. Efter lite god vegetariskmat och blåbärs cupcakes, åkte jag vidare hem för att delta i ytterligare ett BBQ-party, denna gång arrangerat av min värdmamma. Förutom att springa på en massa BBQ-party den här helgen, så var jag i fredags och kollade på när mina amerikanska kompisar spelade med deras band i staden Antioch.


Midsommarhelgen

Vem kunde tror att jag skulle bli ett ”stort” fan av baseball under min tid här i USA?

–Go ”Giants”

Jag fick i veckan också min första Giants-tröja, köpt på At&t arenan. Så den kommer jag stolt bära upp på deras nästa game.

I helgen var det fullt upp som vanligt. I fredags firade jag midsommar med mina kära vänner, och såå gott det var med svensk mat! Som jag har längtat! En trevlig kväll som avrundades kring 3-snåret. Klockan 8 dagen därpå var jag redan i farten- strax före nio kom Malin och hennes syster förbi för att äta ”rester” ifrån gårdagens smörgåsbord. Därefter åkte vi tjejer in till city för att kolla på Pride-festivalen, men vi hade fått det hela om bakfoten och dök upp en dag för tidigt. Som tröst gick vi istället och shoppade- ett par högklackade skor ifrån märket Guess blev då mina. Senare på eftermiddagen åkte vi vidare till Chico, som ligger inåt landet, där några av våra amerikanska kompisar skulle spela med deras band. Efter en väldigt varm kväll (det var fortfarande 40 grader klockan 8 på kvällen) så tog vi oss ett välbehövligt nattdopp i hotellets pool. Söndagsmorgonen inleddes som vanligt med pannkakor och sirap på en mysig småstadsrestaurang, innan vi påbörjade den långa färden hem. 


RSS 2.0